KOMMANDE KURSER

Boka längre ned på denna sida

Skapa tillsammans Förälder/barn Vuxen/barn på Höstlovet

Tisdag 27/10 kl. 11-14

Gör något kul ihop med barnen! Det blir olika aktivitet såsom, att måla med hjälp av stenciler på tygväska, forma figur från självtorkande lera, eller göra olika figurer med hjälp av papper och lim. Det är bara att välja själv, du kan prova två saker. Du som vuxen tar ansvar för barn du tar med och hjälper barnet efter instruktion från ledare. Mila som ledare hjälper såklart också till. Lämplig ålder på barnet från 7 år.

Pris 550:- en vuxen + 1 barn. Ledare Mila Drunecka

Betongkurs Förälder/barn Vuxen/barn på Höstlovet

Onsdag 28/10 kl. 11-14

Gör något kul ihop med barnen! Lär er gjuta vackra och roliga saker i betong! Jag pratar om och visar formar, berättar om vad man ska tänka på när man gjuter och sen gjuter vi på resten av tiden. Du som vuxen tar ansvar för barn du tar med och hjälper barnet med gjutning efter instruktioner från ledare. Jag som ledare hjälper så klart också till. Lämplig ålder på barnet från 7 år.

Pris 550:-/sammanlagt för 1 vuxen + 1 barn.  Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Måla med strykjärn förälder/barn vuxen/barn på Höstlovet

Torsdag 29/10 kl. 11-14

Gör något kul ihop med barnen! Måla med strykjärn! Jag lär ut hur man målar och du som vuxen tar ansvar för barnet. Passande ålder på barn från 7 år. Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 495:-/en vuxen + 1 barn. Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Måla med akvarell

Torsdag 29/10 kl. 17.30-20.30

En målar kurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Du får akvarell papper och låna akvarell färg och målar dina idéer med ledaren hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser.

Fika och kaffe /te ingår!  Kursledare Mila Drunecka

Pris: 600:- (Boka längre ned på denna sida)

Mosaik på betong och Mosaik på växtstödsknopp till rostigt armeringsjärn 2 dagars-kurs

Onsdag 4/11 kl. 17.30-20.30

Nästa tillfälle/Dag 2 bestämmer vi ihop på plats!

Tag med porslin eller/och mosaik (Mosaik kan köpas på bl.a Hornbach i kartor på kakelavdelningen) och något alster i betong så berättar jag och visar hur man gör mosaik på föremålet! Ta inte för stort föremål då det är mer tidskrävande! Vi gör också växtstödsknoppar med mosaik! Dag 1 bearbetar vi mosaiken och sätter den på plats och dag 2 gör vi slutarbetet! Pris 650:-

Pouring Fluid målning

Torsdag 5/11 kl. 17.30-20.30

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell!

En målar kurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare Mila Drunecka

Fika och kaffe/te ingår. Pris: 650:- (Boka längre ned på denna sida)

Workshop "Gjuta i latexformar"

Söndag 8/11 kl. 11-14

En workshop för dig som gjutit betong tidigare. Välj och vraka mellan massor av formar som vi gjuter i. Britt-Marie Andréasson tar med sig underbara gjutformar i latex. Pris 595:- Urplockning av betongen sker några dagar senare. (Boka längre ned på denna sida)

Prova på keramik

Tisdag 10/11 kl. 17.30-20.30

Under 2 tillfällen provar vi på keramik. Första dagen skapar vi 2-3 olika alster i lera. En skål, figur eller skulptur med hjälp av konstnär Mila Drunecka. Dag två då dina alster är brända och klara målar vi och patinerar vi dem med olika färger, vax och annat. (Datum för dag 2 bestämmer vi tillsammans när vi ses) Pris 850:-. (Boka längre ned på denna sida)

Workshop "Måla på betong"

Onsdag 11/11 kl. 17.00-20.00

En målarworkshop för dig som gått kursen "Rosta, ärga, krackelera och måla betong" på Annas Veranda tidigare. Tag med egna betongalster eller köp till bra pris av Britt-Marie Andréasson som håller i workshopen. Repetition och inspiration och/eller bara frossa i olika tekniker som du lärt dig tidigare men kanske inte har färger eller material till hemma. All färg ingår! En stund i gemenskap och förädling av betongen!

Pris 250:- (Boka längre ned på denna sida)

Make make betonglera

Torsdag 12/11 kl. 17.30-20.30

Gör växtstödsknoppar till rostigt armeringsjärn och "drakägg" i Make make betonglera! En kortare kurs i Make make där du får lära känna betongleran. Vill man så kan man boka sig för målning av sina alster efter att föremålen torkat och även kurs i att göra latexformar av sina alster så att man kan gjuta fler i ex. betong! Kursledare Anna Jakobsson. Pris 395:- (Boka längre ned på denna sida)

Tova JulNissar

Lördag 14/11 kl. 11-14

Nisseträff på Annas Veranda! Vi tovar en TomteNisse/JulNisse i det mysiga materialet ull. På plats finns Maria Rossövik som visar hur det går till. Pris 250:- (Boka längre ned på denna sida)

Rosta, ärga och måla betong kurs

Söndag 15/11 kl. 11-14

Kursledare Britt-Marie Andreasson visar olika sätt att rosta och ärga. Hon visar även andra fina målartekniker som Chalkpaint, Shabby Chic, torrmålning, vaxning, spraymålning mm. Betongalster att testa dessa olika tekniker på ingår!
Pris 595:-
(Boka längre ned på denna sida)

Måla med strykjärn Bokas genom www.lustfyllt-torslanda.se

På kulturhuset Vingen i Torslanda (Amhult)

Måndag 16/11 kl. 18-21

Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 395:-/person Ledare Anna Jakobsson. (Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut hur man målar med strykjärn!)

Måla med akrylfärg

Tisdag 17/11 kl. 17.30-21.00

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.
Du får två dukar, akrylfärg och målar med kursledarens hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser.
Fika och kaffe/te ingår!
Kursledare Mila Drunecka.
Pris: 750:-
(Boka längre ned på denna sida)

Betongkurs 3 timmar

Torsdag 19/11 kl. 17.30-20.30

För nybörjare eller för dig som gjutit lite innan! Vi gjuter lite mindre saker såsom krukor, ljushållare och lite annat smått och gott! Vi lär oss olika tekniker för att få ett bra och fint resultat! Formar finns till utlåning på kursen. Pris 550:- Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Sidenmålning

Lördag 21/11 kl. 10-16

Måla din egen scarve/scarf i siden med franska sidenfärger, Kursledare Ulla Petersson tar sedan med sig de målade scarvesen och ångfixerar dem. Pris 795:- (Boka längre ned på denna sida)

Gör din egen gjutform i Latex

Onsdag 25/11 kl. 17.30-20.30

Lär dig pensla egna formar till betonggjutning med latex. Du får också lära dig hur man gör stödformar till gjutformar.

Pris 495:-. Kursledare Britt-Marie Andreasson (Boka längre ned på denna sida)

Metal Art

Onsdag 13/1 år 2021 kl. 17.30-20.30

Med aluminiumtejp, kartong, färg, frigolit och annat skoj gör vi häftiga tavlor eller annat med metall-look. Passar dig som är nybörjare! Alla kan! (Boka längre ned på denna sida)

Pris 395:-/person. Ledare Anna Jakobsson
(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut Metal Art!)

Måla med strykjärn

Onsdag 20/1 år 2021 kl. 17.30-20.30

Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 395:-/person Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida) (Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut hur man målar med strykjärn!)

Prova på tovning 

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för denna kurs i anmälan nedan!

Vi skapar tokfåglar i olika former. Pippi, höna, kyckling eller andra vidunder. Allt material och fika ingår. Pris 250:- (Minsta antal 4 pers.) Kursledare Maria Rossövik.

Kurs i Makramé

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för denna kurs i anmälan nedan!

Jessica Ek håller kurs i makramé. Du får lära dig grunderna i denna teknik som bygger på ett antal knopar och flätningar som varieras på olika sätt. Genom detta får du skapa en växt-ampel som gör sig fint i ett fönster. Välkommen in i det textila hantverkets värld! Pris 295:-

Make Make betonglera 3 dagars kurs!

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Ledare: Anna Jakobsson

Boende på närliggande hotell går att ordna eller ta med husvagn/husbil.

Passar för nybörjare

Pris 1900:- (Boka längre ned på denna sida)

I priset ingår dekorationsbetong (Make make, betonglera), Frigolit som man bygger "skulptur" med först, samt Color fix och färg som man använder på kursen.

Första dagen har man teori samt bygger skulptur och lägger första lagret med betongleran.

Man tillverkar en skulptur i frigolit, med hjälp av kursledare (bra om man redan innan kursstart har tänkt ut ungefär vilken figur/skulptur man vill göra, kanske något som är "just du" eller något
du vill ha i din trädgård eller annat)

Andra dagen fortsätter man med betongleran och formar och bygger på sin figur/skulptur.

Tredje dagen färdigställer man sitt alster samt målar. Samma dag är ditt alster klart att ta hem.

Gå gärna in på sidan www.makemake.dk och facebooksidan "Make Make" för bilder, info och filmer om kurserna samt vad andra har gjort i Make Make.

4 dagars-kurs i betong "Allt vi kan om betong"

Nya datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Här kommer ett riktigt bra erbjudande för dig som vill lära dig (nästan) allt om betong! Vi kommer att frossa i betonggjutning, och lära dig olika tekniker om hur du kan förädla betongen, göra formar och formstöd och arbeta med make make betonglera och lite till! Sju kurser som blir en härlig 4 dagars kurs! Tag med matsäck alla dagar, handskar, hink och slev, oömma kläder, mosaik/porslin (se kursbeskrivning nedan)

Pris 2250:- sammanlagt för 4 dagar! Kursledare Britt-Marie Andreásson och Anna Jakobsson

Dag 1

Förmiddag: Grundkurs betonggjutning

Eftermiddag: Limma mosaik på betong. Ta med porslin eller/och mosaik som man ex. kan köpa på byggvaruhus i lösa kartor (Hornbach bl.a säljer kartvis).

Dag 2

Förmiddag: Du får lära dig hur man gör egna latexformar och stödformar till betonggjutning.

Eftermiddag: Gjut i massor av härliga latexformar som kursledaren har med sig.

Dag 3

Förmiddag: Mosaik på betong. Nu har limmet torkat och det är dags att foga mosaiken.

Eftermiddag: Gör växtstödsknoppar till armeringsjärn med Make make betonglera.

Dag 4

Förmiddag: Måla, ärga, rosta betong. Med olika färger och vax mm färgsätter vi betongalster.

Eftermiddag: Sätt vackra servett-decoupage på betongalster.

Prova-på-att-tälja

Nytt datum kommer

Sätt upp dig på intresselista för kommande täljworkshop i bokning nedan!

Anders Lindberg med mångårig erfarenhet av täljning, kurser och som skrivit böcker i ämnet tälja m.m kommer till Annas Veranda och har prova-på-att-tälja-kurs för vuxna. Han berättar om vilket träslag som passar, hur man ska hantera det och olika alster man kan göra samt tekniker. Sen täljer vi lite smått och gott samt fikar och umgås. Pris 395:- (Boka längre ned på denna sida)

Mixed media

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

En härligt kreativ kurs där vi arbetar med olika sorters material och skapar en tavla.
Kursledare Britt-Marie Andreasson och Helena Alexandersson (Art by Helena Alexandersson)

Pris 595:- Allt material ingår! (Boka längre ned på denna sida)

Tova till din trädgård

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

En heldag med tovning, glädje och inspiration att skapa något fint till din trädgård, balkong eller skogsglänta. Det kan vara en ytterkruka, en ampel, ett murrigt litet murmeldjur med godis i munnen eller klockblommor att hänga i rabatten. Vi är ute i friska luften och hoppas solen skiner på oss men bäst att vara bra klädd. Tovningen kommer att hålla oss varma :). Tag med egen enkel lunch, vi bjuder på kaffe o fika. Pris: 550:-. Material till ett skapat ting ingår i priset. Hinner du fler alster så tillkommer materialkostnad. Kursledare Maria Rossövik

Prova på tovning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Vi skapar sagolika änglar eller älvor i olika former att hänga i fönstret eller varhelst du vill. Du får prova på både våttovning och redskapet filtnål. Material såsom ull, pärlor, tråd och fika ingår. Pris 250:- (Minsta antal 4 pers.) (Boka längre ned på denna sida)

Glasfusing

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Gör dina egna smycken i glas. Vi arbetar i kallt glas i alla färger. Du skär, klipper och limmar ihop ditt smycke som får den färg och form du vill ha. Kursledaren tar hem och smälter i passande temperatur. Du får tillbaka dina alster ca 1-2 veckor senare. Pris 295:-. Två smycken ingår i priset. Du kan köpa till extra glas och göra fler smycken under kvällen á 30:-/styck. Kursledare Marie-Louise Hansson (Boka längre ned på denna sida)

Gjuta i alginat

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Vi gör en form i alginat (engångsform) och gjuter din hand i gips! Efter kursen kan du gjuta barnens fötter/händer, brudparets händer, dina händer/fötter, familjens händer, hundens tass, och mycket annat! Handen som du gjuter får du såklart ta med hem! Pris 495:-. (Boka längre ned på denna sida)

För inspiration se www.makemake.se www.makemake.dk

Tovning för dig som har tovat tidigare

Nytt datum kommer!

Sätt upp dig på intresselista genom att skriva i anmälan nedan!

Innehåll: Olika mönster och former

Vi utforskar de olika teknikerna för att kunna skapa form, ihåligt och mönster för våra olika alster. Runda, rutmönstrat, knottriga, puttekulle ihåliga, gjorda på ballonger m.m. Det kan bli skålar, vaser, flaskvärmare/kylare, ytterkrukor, kattgrotta o.s.v. Pris 550:- plus materialkostnad. Fika ingår. (Minsta antal 4 pers.) (Boka längre ned på denna sida)


Växtkon i pil!

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Gör en stor och ståtlig växtkon med pilflätning att pryda rabatten eller krukan med. Christian Erlandsson från bl.a "Jul med Ernst" lär ut hur man gör!

Pris 495:-. (Boka längre ned på denna sida)

Sy din egen tygkasse/väska

Nytt datum kommer! 

Sätt upp dig på intresselista genom att skriva i anmälan nedan!

På denna kurs återbrukar vi textiler och annat som du har liggandes hemma! Eller kanske har du köpt ett tyg som bara ligger och väntar på att få bli en tygkasse som man kan handla med, lägga saker i eller bli en perfekt gå-bort-present?

Här kommer lite tips på vad du kan ta med: Gamla gardiner, trasiga eller urväxta jeans, jeansskjorta eller annan skjorta, linnehanddukar, broderade kuddfodral, paradhanddukar, mormors broderade dukar, små bitar av spets och band, en virkad duk på en färgad bakgrund, lakan eller annat tyg till foder, andra tyger/textil o.s.v. Du tar med dig det du har av stumma tyger (ej jersey eller stretch) och så väljer vi ut ihop vad som kan fungera.
Tag med symaskin (skall klara raksöm), tråd, knappnålar, sax och måttband.
Strykjärn och diverse reservprylar att använda finns på plats!

Max antal deltagare 6 personer! Pris 250:- Kursledare Madelene Wistrand Berntson

(Boka längre ned på denna sida)


Måla med strykjärn

 Jag kommer till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut hur man målar med strykjärn!
Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul.

Pris 395:-/person Ledare Anna Jakobsson

OBS! Avbokning görs 1 vecka innan kursstart. Vid senare avbokning debiteras avgift om vi ej kunnat fylla platsen! Gäller alla kurser! 

Onlinebokning

Boka plats i tid. Jag bekräftar din bokning via mejl.