KOMMANDE KURSER

Boka längre ned på denna sida

Nu finns både online kurser och fysiska kurser att boka. Scrolla ner så ser du alla kurser samt datum.

Online kurs Gjuta betong

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser"

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Gjuta betong", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Oneline kurs Tillverkning av Latexform och stödform

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser" 

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa. "Film latexform ", skriv i dagens datum och mailadress så mailar vi dig länken så snart vi kan. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 300:- om du gått kursen live tidigare hos oss eller /550:- om du ej gått kursen live tidigare hos oss till swishnummer 0702-395230, Bittans Hantverk. Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer vi med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Online kurs Mosaik på betong

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser"

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Mosaik på betong", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Online kurs Måla med strykjärn

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser"

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Måla med strykjärn", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!


Online kurs Metal Art

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser"

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Metal Art", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!


Presentkort 

Se under fliken PresentkortPilates med Renée Öberg

Måndag kl. 15-17 Pilates PT                                             

Måndag kl. 17.30-18.30 Pilates matta. 200:-/tillfälle                                                                               

Måndag kl. 18.30-19.30 Pilates matta Flow 200:-/tillfälle


Onsdag kl. 15-17 Pilates PT                                                                                                                    Onsdag kl. 17.30-18.30 Pilates matta. 200:-/tillfälle                                                                               Onsdag kl. 18.30-19.30 Pilates matta Flow 200:-/tillfälle

Torsdag kl. 16-18 Pilates PT                                                                                                                    Torsdag kl. 18-19 Cirkelträning apparatus                                                                                              

Fredag kl. 14-16 Coatching, Massage

Klippkort 1800:-/10 tillfällen

Boka på https://healthybyu.bokadirekt.se

Lördag 8/10 kl. 10-13 Workshop på tema Kvinnohälsa Boka på https://healthybyu.bokadirekt.se

Se mer under under fliken "Yoga/Massage"

Mediyoga med Monica Eriksson

Tisdagar 18-19.20 med start 30/8. Pris 160:-/person

Klippkort 10 ggr 1400:-

Klippkort 15 ggr 1950:-

Monica håller också slutna grupper i Mediyoga för vänner, kollegor osv efter önskemål.

För info och bokning se under fliken "Yoga/Massage"

Bränn din keramik i Raku-ugn

Datum efter överenskommelse

Du som ha egen skröjbränd keramik kan bränna raku med Mila Druneckas glasyr och raku-ugn. Du klara dig själv men Mila är tillgänglig och finns till hand vid bränningen. Pris: 800:-. För intresse kontakta Mila på 070-9743677.

Tisdagsklubben Fullbokad

Start 30/8 kl. 18-20.30

(Vill du vara med i pysselklubb för vuxna? Skriv upp dig på intresselista för kommande pysselklubbar längst ned på denna sida)

Vi träffas 8 tisdagar och är kreativa tillsammans. Vi prövar olika tekniker varje gång och fikar, tjötar, umgås och skapar. Material ingår oftast. Men ibland kan man ta med något man har hemifrån och göra om, då blir det också återbruk. Kursledare Anna Jakobsson (Kan även dyka upp annan kursledare). Lättare fika ingår. Pris 1500:-/8 tillfällen. (Boka längre ned på sidan)

Söndagsklubben

Start 28/8 kl. 17.30-20 Fullbokad!

(Vill du vara med i pysselklubb för vuxna? Skriv upp dig på intresselista för kommande pysselklubbar längst ned på denna sida)

Vi träffas 8 söndagar och är kreativa tillsammans. Vi prövar olika tekniker varje gång och fikar, tjötar, umgås och skapar. Material ingår oftast. Men ibland kan man ta med något man har hemifrån och göra om, då blir det också återbruk. Kursledare Anna Jakobsson (Kan även dyka upp annan kursledare). Lättare fika ingår. Pris 1500:-/8 tillfällen (Boka längre ned på sidan)

Tova Handverkar Utbildning 6 tillfällen

Med start Söndag 11/9 kl. 10-17

Tova Handverkar utbildning med Maria Rossövik. Du får lära dig grunden i tovning och vidare utveckling till att Tova i ull. Vi provar olika tekniker både att tova i vått och Tova med filtnål. Vi träffas ca. en gång i månaden och 6 heldagar totalt. Max 5 deltagare Pris 3600:- (Betalningen går att dela upp på 4 gånger) (Boka längre ned på sidan)

Seniorklubben Fullbokad!

(Vill du vara med i pysselklubb för vuxna? Skriv upp dig på intresselista för kommande pysselklubbar längst ned på denna sida)

En skaparklubb där vi träffas 5 onsdagar.

Med start onsdag 14/9 kl. 10-12.30

Välkommen till seniorklubben där vi träffas 5 onsdagar och skapar, fikar, umgås och tjötar. Nya tekniker varje gång. Fokus ligger på att träffa likasinnade och ha trevligt ihop samtidigt som vi skapar. Det går fint att även anmäla en vän. Pris 800:- inkl. liten fika och material. Ledare Maria Rossövik (Boka längre ned på sidan)

Luffarslöjd/Trådslöjd

Torsdag 13/10 kl. 17.30-20.30

Vi går igenom grundtekniken för att skapa av ståltråd och kikar på olika varianter för att inspireras. Sedan är det fritt fram att skapa dina egna unika ståltrådsalster med hjälp av kursledare! Materialet ingår i priset och verktyg finns på plats. Inga förkunskaper krävs. Passar för nybörjare samt de som gått kurs tidigare. Målet är att man "blir vän med" tråden och verktygen genom att man provar på och hinner med att tillverka flera mindre föremål som man lätt kan göra personliga och utforma till sin egna design! Exempelvis liten skål, värmeljuslykta, ljusstake, krokar, olivsked, blomsterpinnar, bokmärke potatissticka, servettringar, hängande julprydnad som ängel, stjärna eller annat. Pris 500:- Kursledare: Birgit Lorenz (Stål&Tråd). (Boka längre ned på sidan)

Gör din egen gjutform i Latex

Torsdag 13/10 kl. 17.30-20.30

Lär dig pensla egna formar till betonggjutning med latex. Du får också lära dig hur man gör stödformar till gjutformar.

Pris 695:-. Kursledare Britt-Marie Andreasson

Klä om en möbel/Tapetserarkurs (Helg 2 dagar)

15/10 och 16/10 kl. 11-15

Nytt datum för denna kurs blir Lördag och Söndag 29-30 oktober! (Se längre ned)

En kurs för dig som är nybörjare eller har lite kunskaper i att klä om en möbel. Tapetserare Maia Maksimova går igenom grundläggande kunskaper om material, verktyg och tapetserartekniker och vägleder dig i att klä om din möbel exempelvis pall eller stol (OBS! Omstoppning ingår inte, endast omklädsel) Medtag egen möbel samt det tyg som du vill klä om med. Verktyg går att beställa av Maia innan kursstart som du såklart få ta med hem efter kursen. Kanske har du redan verktyg hemma? Vid bokning tar Maia kontakt med deltagarna för att stämma av med vad du vill klä om och om verktyg mm. Vill du rådfråga något innan bokning skriv till alterno4design@gmail.com. Pris 1250:- /Tillkommer extra om du vill köpa verktyg och för annat material såsom band, möbelspik, persiennlina, knappar mm beroende på hur du vill "piffa" till din möbel. (Boka i anmälan nedan)

Väggdekoration med fjädrar/höstlöv knutna i makramé

Måndag 17/10 kl. 17.30-20.30

Vi knyter fjärdar av makramégarn och hänger på en fin pinne/gren. Vacker att hänga på en vägg eller i ett fönster mm.

Kursledare Britt-Marie Andréasson. Pris 550:- (Boka längre ned på sidan)


Pysselhörnan

Onsdag 19/10 kl. 16-19

Nu har Pysselhörnan på Allas Veranda öppnat med massor av härligt pysselmaterial. I vår pysselhörna arbetar du självständigt men vi finns på plats ifall du undrar något. Vi har pysseltidningar och böcker för inspiration samt lite prototyper som du kan inspireras av. Eller bara arbeta efter egen fantasi. Du kan komma själv som vuxen och pyssla eller ta med dig barn från 7 år om ni vill pyssla tillsammans. Begränsat antal platser/tillfälle! Boka längre ned på sidan! Vid frågor maila annasveranda@gmail.com.

Pris 100:-/vuxen och 75:-/barn i inträde. Sen tillkommer extra för det material du använder. (Boka längre ned på sidan)

Måla med strykjärn

Torsdag 20/10 kl. 17.30-20.30

Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 450:-/person Ledare Anna Jakobsson

(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut hur man målar med strykjärn! (Boka längre ned på sidan)

Kurs i Keramik 2 dagars-kurs

Torsdag 20/10 kl. 18-21

Under 2 tillfällen provar vi på keramik. Första dagen skapar vi 2-3 olika alster i lera. En skål, figur eller skulptur med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Dag två då dina alster är brända och klara målar och patinerar vi dem med olika färger, vax och annat. (Datum för dag 2 bestämmer vi tillsammans när vi ses) Ej drejning. Pris 895:- (Boka längre ned på denna sida)

Keramik med Rakubränning 2 dagars-kurs

Torsdag 20/10 kl. 18-21

Under 2 tillfällen provar vi på keramik med rakubränning. Första dagen skapar vi 2-3 olika alster i lera. En skål, figur eller skulptur med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Dag två då din keramik är bränd och klar att glasera är vi ute i naturen och bränner våra glaserade alster. Därefter lägger vi keramiken i hyvelspån för att få olika effekter. Raku är en gammal japansk teknik med fantastiskt resultat. (Datum för dag 2 bestämmer vi tillsammans när vi ses) Ej drejning. Pris 1495:- (Boka längre ned på denna sida)

Make Make betonglera 4 dagars kurs.

Lördag 22/10 kl. 11-14, Söndag 23/10 kl. 11-16, Onsdag 26/10 kl. 10-15 och Torsdag 27/10 kl. 11-15

Passar för nybörjare.

I priset ingår den dekorationsbetong man använder på kursen (Make make, betonglera), Frigolit som man bygger "skulptur" med först, samt Color fix och färg som man använder på kursen.

Första dagen har vi teori samt gör små skulpturer ex. växtstödsknoppar till rostiga armeringsjärn.

Andra dagen skär vi ut och bygger större skulpturer av frigolit och lägger första lagret med betongleran. (Man kan också välja att använda annan stomme än frigolit som jag pratar om och visar dag 1).

(Man tillverkar en skulptur i frigolit med hjälp av värme"knivar". (Bra om man redan innan kursstart har tänkt ut ungefär vilken figur/skulptur man vill göra, kanske något som är "just du" eller något
du vill ha i din trädgård eller annat. Om du inte tänkt ut något innan får du inspiration på vad du kan göra av kursledaren)

Tredje dagen lägger vi på lager två med betongleran och formar detaljer på sin figur/skulptur.

Fjärde dagen färdigställer man sina alster samt målar. Samma dag är dina verk klara att ta hem.

Gå gärna in på sidan www.makemake.dk och facebooksidan "Make Make" för bilder, info och filmer om kurserna samt vad andra har gjort i Make Make.                                                                               Pris 2500:-. Ledare: Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)


Smycken och annat i Resin

Torsdag 27/10 kl. 18-21

Gör vackra och unika smycken och annat smått i resin. Kan bli hur läckert som helst. Vi använder oss av massor av spännande saker att gjuta in, såsom strössel, pärlor, berlocker och massor av annat kul. Resinet blir hårt som glas och genomskilnigt eller så kan man välja att färga det. Dina alster härdar några dagar innan det är dags att hämta hem dem. Pris 495:- (Tillkommer andningsmask 199:- om du ej har egen) Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Klä om en möbel/Tapetserarkurs (Helg 2 dagar)

29/10 och 30/10 kl. 11-15

En kurs för dig som är nybörjare eller har lite kunskaper i att klä om en möbel. Tapetserare Maia Maksimova går igenom grundläggande kunskaper om material, verktyg och tapetserartekniker och vägleder dig i att klä om din möbel exempelvis pall eller stol (OBS! Omstoppning ingår inte, endast omklädsel) Medtag egen möbel samt det tyg som du vill klä om med. Verktyg går att beställa av Maia innan kursstart som du såklart få ta med hem efter kursen. Kanske har du redan verktyg hemma? Vid bokning tar Maia kontakt med deltagarna för att stämma av med vad du vill klä om och om verktyg mm. Vill du rådfråga något innan bokning skriv till alterno4design@gmail.com. Pris 1250:- /Tillkommer extra om du vill köpa verktyg och för annat material såsom band, möbelspik, persiennlina, knappar mm beroende på hur du vill "piffa" till din möbel. (Boka i anmälan nedan)

Måla akryl

Måndag 31/10 kl. 18-21

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare med akryl. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.
Du får två dukar, akrylfärg och under dagen målar du med kursledaren hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Pris 750:-
(Boka längre ned på denna sida)

Pysselhörnan öppen på HÖSTLOVET

Tisdag 1/11 kl. 10-15

Onsdag 2/11 kl. 10-15

Torsdag 3/11 kl. 10-15

Gör något pyssligt ihop med barnen på höstlovet!

I vår pysselhörna arbetar ni självständigt men vi finns på plats ifall ni undrar något. Vi har pysseltidningar och böcker för inspiration samt lite prototyper som du kan inspireras av. Eller bara arbeta efter egen fantasi. För vuxen med barn från 7 år. Begränsat antal platser/tillfälle! Vid frågor maila annasveranda@gmail.com.

Pris 100:-/vuxen och 75:-/barn i inträde. Det tillkommer extra för det material du använder. (Boka längre ned på sidan och skriv hur många vuxna och barn ni vill boka för.

Prova på att tova tokiga och knasiga Charmknuttar!

För vuxna eller vuxen och barn från 10 år.

Onsdag 2/11 kl. 17-20

Nu kommer vi att använda filtnålen och tova med torr tovning en figur som vi kallar charmknutte. Ingen blir den andre lik. En mycket rolig present att ge bort! Pris: 450:- inkl. material. Kursledare: Maria Rossövik (Boka längre ned på sidan)

Workshop "Måla på betong"

Måndag 7/11 kl. 17-20

En målarworkshop för dig som gått kursen "Rosta, ärga, krackelera och måla betong" på Annas Veranda tidigare. Tag med egna betongalster eller köp till bra pris av Britt-Marie Andréasson som håller i workshopen. Repetition och inspiration och/eller bara frossa i olika tekniker som du lärt dig tidigare men kanske inte har färger eller material till hemma. All färg ingår! En stund i gemenskap och förädling av betongen! Pris 375:- (Boka längre ned på denna sida)

Make make betonglera 2 dagars kurs

Torsdag 10/11 kl 17.30-20.30 och Dag 2 bestämmer vi på plats!

Vi gör små figurer/alster och växtstödsknoppar till rostigt armeringsjärn eller andra figurer i Make make betonglera. En kortare kurs i Make make där du får lära känna betongleran och skapa mindre föremål. Dag 2 målar vi våra alster med make make färger och colorfix. Det finns även kurs i att göra latexformar av sina alster så att man kan gjuta fler i ex. betong! Kursledare Anna Jakobsson. Pris 795:- (Boka längre ned på denna sida)

Betongkurs 3 timmar

Söndag 13/11 kl. 11-14

För nybörjare eller för dig som gjutit lite innan! Vi gjuter lite mindre saker såsom krukor, ljushållare och lite annat smått och gott! Vi lär oss olika tekniker för att få ett bra och fint resultat! Formar finns till utlåning på kursen. Pris 550:- Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Prova på tova Handledsvärmare

Onsdag 16/11 kl. 18-21.30

Vi tovar något varmt och gott att ha runt handleden. Vi kommer att tova i vått men även använda filtnål för detaljer.

Pris: 450:- inkl material samt fika. Kursledare: Maria Rossövik (Boka längre ned på sidan)

Metal Art

Onsdag 16/11 kl. 17-20.30

Med aluminiumtejp, kartong, färg, frigolit och annat skoj gör vi häftiga tavlor eller annat med metall-look. Passar dig som är nybörjare! Alla kan! (Boka längre ned på denna sida)

Pris 450:-/person. Ledare Anna Jakobsson
(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut Metal Art!)

Ullverkstad

Onsdag 23/11 kl. 15-20

För dig som tovat hos oss tidigare. Maria Rossövik finns till hands och du hantverkar själv. Ull kan köpas på plats eller ta med egen ull.

Julpyssel med Julfika

Torsdag 24/11 kl. 17.30-20.30

Vi pysslar med sånt som hör julen till med olika tekniker som ex. målning av julbetong, naturmaterial, hyacinter och annat spännande. Julfika ingår. Pris 650:-. Ledare Britt-Marie Andréasson och Anna Jakobsson. (Boka längre ned på denna sida)


3-dagars Målarkurs med 4 olika tekniker

Fredag 25/11 kl. 18-21, Söndag 27/11 kl. 18-21, Måndag 28/11 kl. 17-21

Kursernas innehåll:

Måla med akvarell

En teknik för dig som vill prova på eller som målat tidigare i akvarell. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Måla akryl

En teknik för dig som vill prova på eller som målat tidigare med akryl. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.
Du får två dukar, akrylfärg och under dagen målar du med kursledaren hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser.

Abstrakt modern målning

Du kan välja att måla med denna teknik när vi målar med akryl. Man använder duk, olika färg och andra verktyg som gummispackel, breda penslar,
maskerings ark, sand, vax, mm. Vi går igenom olika tekniker och möjligheter.

Pouring fluid

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell!

Passar både dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare.

Pris 1900:-/ För alla 3 dagarna. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se.

Gjuta i alginat

Onsdag 30/11 kl. 17.00-20.00

Vi gör en engångsform i alginat av din hand/dina händer som du sedan gjuter i gips. Efter kursen kan du gjuta barnens fötter/händer, brudparets händer, dina händer/fötter, familjens händer, hundens tass, och mycket annat! Handen som du gjuter får du såklart ta med hem!

Kursledare Anna Jakobsson Pris 650:-. (Boka längre ned på denna sida)

Tova en ljuslykta

Onsdag 7/12 kl. 18-21.30

Välkommen till er kurs där vi tovar en lykta i ull, med ljusslinga i. Den kan bli rund, hängandes eller varför inte som ett litet hus där det lyser välkomnande i fönstret. Pris 450:-. Kursledare Maria Rossövik. (Boka längre ned på sidan)

Tova en Vätte/Tomte

Onsdag 14/12 kl. 18-21.30

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan.

Tipp tapp tipp tapp, små Vättar/Nissar  på gång. Välkommen att tova en Vätte eller Nisse. Fina julklappar eller till dig själv. Pris 450:-. Kursledare Maria Rossövik

Betongkurs 5 timmar

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan.                                                                   Grundkurs i betonggjutning. Vi gjuter i massor av formar som finns på plats. Det kan bli krukor, trampstensplattor, ljusstakar, dörrstoppar och massor av andra roligheter. Du lär dig olika tekniker och tips och trix hur man kan göra för att få ett bra resultat. Pris 880:- Kursledare Anna Jakobsson

Betongkurs Förälder/barn Vuxen/barn

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Gör något kul ihop med barnen! Lär er gjuta vackra och roliga saker i betong! Jag pratar om och visar formar, berättar om vad man ska tänka på när man gjuter och sen gjuter vi på resten av tiden. Du som vuxen tar ansvar för barn du tar med och hjälper barnet med gjutning efter instruktioner från ledare. Jag som ledare hjälper så klart också till. Lämplig ålder på barnet från 7 år.

Pris 650:-/sammanlagt för 1 vuxen + 1 barn. Ledare Anna Jakobsson

Rosta, ärga och måla betong kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Kursledare Britt-Marie Andreasson visar olika sätt att rosta och ärga. Hon visar även andra fina målartekniker som Chalkpaint, Shabby Chic, torrmålning, vaxning mm. Betongalster att testa dessa olika tekniker på ingår!
Pris 695:-
(Boka längre ned på denna sida)

Workshop "Gjuta i latexformar"

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan                                                                                 En workshop för dig som gjutit betong tidigare. Välj och vraka mellan massor av formar att gjuta i. Britt-Marie Andréasson tar med sig underbara gjutformar i latex. Pris 695:- Urplockning av betongen sker några dagar senare. (Boka längre ned på denna sida)

4 dagars-kurs i betong "Allt vi kan om betong"

Återkommer våren/sommaren -23

Här kommer ett riktigt bra erbjudande för dig som vill lära dig (nästan) allt om betong! Vi kommer att frossa i betonggjutning, och lära dig olika tekniker om hur du kan förädla betongen, göra formar och formstöd och arbeta med make make betonglera och lite till! Sju kurser som blir en härlig 4 dagars kurs! Tag med matsäck alla dagar, handskar, hink och slev, oömma kläder, mosaik/porslin (se kursbeskrivning nedan)

De här kurserna ingår:

Grundkurs betonggjutning

Limma mosaik på betong. Ta med porslin eller/och mosaik som man ex. kan köpa på byggvaruhus i lösa kartor (Hornbach bl.a säljer kartvis).

Du får lära dig hur man gör egna latexformar och stödformar till betonggjutning.

Gjut i härliga latexformar som kursledaren har med sig.

Mosaik på betong. Nu har limmet torkat och det är dags att foga mosaiken.

Gör växtstödsknoppar till armeringsjärn med Make make betonglera.

Måla, ärga, rosta betong. Med olika färger och vax mm färgsätter vi betongalster.

Sätt vackra servett-decoupage på betongalster.

Pris 2995:- sammanlagt för 4 dagar där 7 kurser ingår.

Kursledare Britt-Marie Andreásson och Anna Jakobsson

(Boka längre ned på denna sida)

Växtkon i pil!

Nytt datum kommer inför våren -23!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Gör din egen stora och ståtliga växtkon med pilflätning att pryda rabatten eller krukan med. Christian Erlandsson från bl.a "Jul med Ernst" lär ut hur man gör. Pris 750:-

Tova till din trädgård/balkong

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Vi skapar något fint i ull till din trädgård eller balkong. Det kan vara en ytterkruka, klockblommor att hänga i rabatten eller en varm dyna att sitta på. Pris 450:-. Kursledare Maria Rossövik.

Skapa figurer och djur av blandat material

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Välkommen till en kurs där mjuka, gosiga och fantasirika små "vänner" växer fram. Här finns garn, pärlor, paljetter och annat smått och gott att skapa av. Kanske blir det en fin present till en liten person?

Kursledare Maria Rossövik. Pris: 450kr (Boka längre ned på denna sida)

Mosaik på betong 2 dagars-kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Vi sätter mosaik på betong som grädde på moset! Dag 1 bearbetar vi mosaiken och sätter den på plats och dag 2 gör vi slutarbetet! Dag 2 bestämmer vi ihop på plats! Tag med porslin eller/och mosaik (Mosaik kan köpas på bl.a Hornbach i kartor på kakelavdelningen) och något alster i betong så berättar jag och visar hur man gör mosaik på föremålet! (Har du inte betongalster hemma så löser vi det på plats) Ta inte för stort föremål då det är mer tidskrävande! Vi gör också växtstödsknoppar med mosaik! Pris 650:-. Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på sidan)

Gjuta dörrstopp i betong och Tova in den i ull 2 dagars-kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Första dagen gjuter vi dörrstopp i betong. Dag 2 våttovar och nåltovar vi ett vackert och mjukt "överdrag" till din dörrstopp. Kursledare Anna Jakobsson och Maria Rossövik. Pris 550:- (Boka längre ned på sidan)

Prova på stickning/stick-kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Vill du lära dig att sticka? Kursledare Marianne Stillbäck lär dig att komma igång med något enklare. Vill du sedan fortsätta kommer fortsättningskurs efter önskemål. Tag gärna med egna stickor och garn. Annars finns stickor på plats samt garn att köpa till bra pris.

Sy något kul av en gammal T-shirt

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Återbrukskurs där du tar med en eller fler t-shirts som du tröttnat på men ändå tycker om eller som blivit för liten eller lite nött. Kanske med något fint tryck på. Det kan ex. bli en mössa, virkad "skål", dragskopåse eller annat kul. Om du har symaskin så ta med den! Pris 350:- Kursledare Helen Kurtsdotter Berntsson.

Brodera på dina kläder

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Tag med ett eller flera plagg eller ett kuddvar eller annat som kanske har ett hål, en fläck eller som du vill piffa till. Kursledare Helen Kurtsdotter-Berntsson visar olika tekniker och idéer hur du kan brodera. Tag gärna med broderigarn eller köp till bra pris på plats. Pris 450:-/deltagare.

Sy ekologiska barnkläder

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Mer info kommer!

3 dagars Grundkurs i Maskinstickning

Nytt datum kommer!

För dig som har en egen stickmaskin!

Bokning och frågor görs till Kursledare Helén Kurtsdotter-Berntsson på helen@resta.nu

Vi går igenom det grundläggande med stickmaskinen, underhåll och rengöring mm, olika typer av uppläggning, avmaskning, masktäthetsprov, mm och går sedan vidare med hur man formar ett plagg med hjälp av ökningar och minskningar bl.a. Vi börjar med provlappar för att testa så mycket som möjligt och går sedan vidare till något större. Vad det blir beror på vad just du är intresserad av. Planerar du för ett större plagg? Räkna med att du får sticka färdigt hemma. Kursen är tänkt för nybörjare men i mån av tid hjälper jag såklart till även med svårare saker.

Du tar själv med stickmaskin och garn, Lampa kan vara bra och matsäck, (Det finns pizzeria och andra restauranger i närheten).

Pris 2400:- (Har du nyligen köpt stickmaskin eller köper stickmaskin av kursledare Helén Kurtsdotter-Berntsson får du rabatt på kursen)

Bokning och frågor görs till: helen@resta.nu där du skriver vilken maskin du har med dig och om det är något speciellt du vill lära dig så att hon kan förbereda sig.

Pouring Fluid målning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell!En målar kurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål. Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se.

Pris: 695:- (Boka längre ned på denna sida)

Måla med akvarell

Nytt datum kommer!

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare i akvarell. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se Pris: 650:- (Boka längre ned på denna sida)

Abstrakt modern målning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

En inspiration att komma igång eller att fortsätta måla. Du kan skapa otroliga bilder - utan förkunskaper. Man använder duk, olika färger och verktyg som gummispackel, breda penslar, maskerings ark, sand, vax, mm. Vi går genom olika tekniker och möjligheter. Enkelt men roligt. Jag har allt material med mig så du kan komma bara med gott humör och vilja. För dig som saknar självförtroende i målandet och behöver tro att du kan få det att hända. Kursledare Mila Drunecka. Pris: 750:- . (Boka längre ned på sidan)

Sagolik berättarkurs Att berätta och läsa för barn. 3 tillfällen.

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Engagerande kurs där du får inspiration till att berätta och läsa för barn.

Vi träffas vid tre tillfällen där teorier, tips och roliga, inspirerande övningar blandas om vartannat.

Tid: Vardag kl. 18 00 - 21 00

Pris: 650:- för tre tillfällen, fika ingår.

Kursledare: Maria Rossövik; berättare och utbildare av Sagopedagoger. 

OBS! Avbokning görs senast 1 vecka innan kursstart. Du får då erbjudande om annat datum längre fram. Vid senare avbokning debiteras avgift om vi ej kunnat fylla platsen! Gäller alla kurser! 

Onlinebokning

Boka plats i tid. Jag bekräftar din bokning via mejl.