KOMMANDE KURSER

Boka längre ned på denna sida

Nu finns både online kurser och fysiska kurser att boka. Scrolla ner så ser du alla kurser samt datum.

Online kurs Gjuta betong

Anna från Annas Veranda har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig att gjuta några små saker i betong. Jag gjuter en dörrstopp och en liten kruka. Du får också lära dig lite om materialet betong, tips och trix och teknik för att lyckas.

Material: Finbetong, (Finns på byggvaruhus) slev att blanda med, plastbunkar och engångsmuggar, vatten, rep, ståltråd, stålborste för efterbehandling och gärna munskydd.

Filmen är ca 25 minuter lång. Kursledare Anna Jakobsson. Pris 200:-

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Gjuta betong", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Oneline kurs Tillverkning av Latexform och stödform 

Britt-Marie Andre´asson har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig att tillverka latexformar och stödformar.

Filmerna innehåller allt man behöver veta för att göra egna gjutformar med stödform. Mycket tips och trix, info om latex och övrigt material för tillverkning av formar, inköpsställen, val av föremål och förberedelser, hur man penslar olika föremål samt tillverkning av olika stödformar.

Kursen är på 2 filmer (Du får båda) på ca 50 minuter vardera och Britt-Marie skickar även med all info nedskrivet som kommer via mail. Pris 550:-. Ni som gått kursen live tidigare kan köpa den för 300:- som repetition. Mycket detaljrik och även ny info har tillkommit

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa. "Film latexform ", skriv i dagens datum och mailadress så mailar vi dig länken så snart vi kan. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 300:-/550:- till swishnummer 0702-395230, Bittans Hantverk. Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer vi med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Online kurs Mosaik på betong

Anna från Annas Veranda har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig att sätta mosaik på betong. Jag sätter mosaik på en dörrstopp men du kan sätta mosaik på i stort sett allt hårt material. Du får också lära dig tips och trix och teknik för att lyckas.

Material: Porslin eller mosaik, (Mosaikkartor finns att köpa på byggvaruhus) Husfix eller lim ex. Pl 400, Kakelfog, Gummispatel eller slickepott och Svamp att torka av överflödigt kakelfog med.

Filmen är ca 20 minuter lång. Kursledare Anna Jakobsson. Pris 200:-

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Mosaik på betong", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Online kurs Måla med strykjärn

Anna från Annas Veranda har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig att Måla med strykjärn. Jag lär dig grunderna, teknik och hur man målar naturmotiv. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra!

Material: Strykjärn, (Slätt strykjärn utan ånga) vaxblock/vaxkritor, blankt papper att måla på, hushållspapper att rengöra strykjärnet med, och underlägg (en tidning eller liknande, ej plast)

Filmen är ca 20 minuter lång. Kursledare Anna Jakobsson. Pris 200:-

Vill du köpa ett set med strykjärnsmålningsmaterial (strykjärn, vaxblock, verktyg, papper m.m) Pris 575:- så kontakta mig på annasveranda@gmail.com)

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Måla med strykjärn", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!


Online kurs Metal Art

Anna från Annas Veranda har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig Metal Art. I den här onlinekursen får du lära dig hur du kan göra om något du kanske redan har hemma så att det liknar metall ex. en tavla, kartong, plastkruka, frigolitskiva eller i stort sett vad som helst!

Material: Aluminiumtejp, (Finns på bl.a Biltema) akrylfärg (Svart), kartongbitar och ex. platta pappersfigurer, skumbokstäver, svamp att måla med, verktyg att göra mönster med och papper/fuktig trasa att torka av färgen med

Filmen är ca 35 minuter lång. Kursledare Anna Jakobsson. Pris 200:-

Är du intresserad av att köpa verktyg så kontakta mig på annasveranda@gmail.com.

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Metal Art", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!


Klippkort  

För Öppen verkstad, Yoga, Kreativ kurs

Datum, tider och info för Öppen Verkstad står under fliken "Klippkort"3-dagars Målarkurs med 4 olika tekniker

Tisdag 27/7 kl. 17-21, Onsdag 28/7 kl. 17-21 och Torsdag 29/7 kl. 17-21

Kursernas innehåll:

Måla med akvarell

En teknik för dig som vill prova på eller som målat tidigare i akvarell. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Måla akryl

En teknik för dig som vill prova på eller som målat tidigare med akryl. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.
Du får två dukar, akrylfärg och under dagen målar du med kursledaren hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser.

Abstrakt modern målning

Du kan välja att måla med denna teknik när vi målar med akryl. Man använder duk, olika färg och andra verktyg som gummispackel, breda penslar,
maskerings ark, sand, vax, mm. Vi går igenom olika tekniker och möjligheter.

Pouring fluid

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell!

Passar både dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare.

Pris 1900:-/ För alla 3 dagarna. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. (Boka längre ned på sidan)

Make Make betonglera 3 dagars kurs

Lördag 31/7 kl. 11-16 ca. Söndag 1/8 kl. 11-16 ca. Tredje dagen för målning bestämmer vi på plats.

Ledare: Anna Jakobsson

Boende på närliggande hotell går att ordna eller ta med husvagn/husbil.

Passar för nybörjare

Pris 1900:- (Boka längre ned på denna sida)

I priset ingår dekorationsbetong (Make make, betonglera), Frigolit som man bygger "skulptur" med först, samt Color fix och färg som man använder på kursen.

Första dagen har vi teori samt bygger skulptur och lägger första lagret med betongleran.

Man tillverkar en skulptur i frigolit med hjälp av värme"knivar". (Bra om man redan innan kursstart har tänkt ut ungefär vilken figur/skulptur man vill göra, kanske något som är "just du" eller något
du vill ha i din trädgård eller annat)

Andra dagen fortsätter man med betongleran och formar och bygger på sin figur/skulptur.

Tredje dagen färdigställer man sitt alster samt målar. Samma dag är ditt alster klart att ta hem.

Gå gärna in på sidan www.makemake.dk och facebooksidan "Make Make" för bilder, info och filmer om kurserna samt vad andra har gjort i Make Make.

Pouring Fluid målning

Tisdag 10/8 kl. 18-21

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell!

En målar kurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se.

Fika och kaffe/te ingår. Pris: 695:- (Boka längre ned på denna sida)

Gjuta betong i strumpbyxor

Onsdag 11/8 kl. 17.30-20.30

På denna kurs får du gjuta roliga och härliga figurer i strumpbyxor. Såsom myror, pumpor, tomtar, svampar, snögubbar och annat. Bara fantasin sätter gränser.

Om du har så ta med strumpbyxor, annars så finns det på plats.

Kursledare Britt-Marie Andréasson. Vuxna 495:- Barn 395:-

Betongkurs 5 timmar

Söndag 15/8 kl. 11-16

Vi gjuter i massor av formar som finns på plats. Det kan bli krukor, trampstensplattor, ljusstakar, dörrstoppar och massor av andra roligheter. Du lär dig olika tekniker och tips och trix hur man kan göra för att få ett bra resultat. Pris 880:- Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Djupavslappning med klangskålar

Onsdag 18/8 kl. 19-20 (För mer info se fliken Yoga/Massage)

Betongkurs Förälder/barn Vuxen/barn

Söndag 29/8 kl. 11-14

Gör något kul ihop med barnen! Lär er gjuta vackra och roliga saker i betong! Jag pratar om och visar formar, berättar om vad man ska tänka på när man gjuter och sen gjuter vi på resten av tiden. Du som vuxen tar ansvar för barn du tar med och hjälper barnet med gjutning efter instruktioner från ledare. Jag som ledare hjälper så klart också till. Lämplig ålder på barnet från 7 år.

Pris 650:-/sammanlagt för 1 vuxen + 1 barn. Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Gör ditt eget silverarmband (Grundkurs)

Söndag 5/9 kl. 11-16

Tillverka ditt eget armband av ringar i sterling silver (925).
Kedjan vi kommer göra heter Kungakedja/ Stenebylänk.
Tips på vad som kan behövas, förutom tålamod, är bra glasögon och kanske en bordslampa eventuellt med förstoringsglas om du har, då bra ljus och bra syn är a och o.
Pris: 600:-/ person + material 20:-/gram. (ca vikt på ett armband är 20 gram) Materialet betalas på plats.
Kursledare: Jessica König (JEX design)
(Boka längre ned på sidan)

Fortsättningskurs för de som gått denna kurs tidigare blir söndag 3/10 kl. 11-16

Glasfusing

Måndag 6/9 kl. 18-21

Gör dina egna smycken i glas. Vi arbetar i kallt glas i alla färger. Du skär, klipper och limmar ihop ditt smycke som får den färg och form du vill ha. Kursledaren tar hem och smälter i passande temperatur. Du får tillbaka dina alster ca 1-2 veckor senare. Pris 495:-. Två smycken ingår i priset. Du kan köpa till extra glas och göra fler smycken under kvällen á 30:-/styck. Kursledare Marie-Louise Hansson (Boka längre ned på denna sida)

Rosta, ärga och måla betong kurs

Onsdag 8/9 kl. 17.30-20.30

Kursledare Britt-Marie Andreasson visar olika sätt att rosta och ärga. Hon visar även andra fina målartekniker som Chalkpaint, Shabby Chic, torrmålning, vaxning, spraymålning mm. Betongalster att testa dessa olika tekniker på ingår!
Pris 650:-
(Boka längre ned på denna sida)

Gör ditt eget träd av ståltråd

Måndag 13/9 kl. 18-21

Vi går igenom grundtekniken för att skapa träd av ståltråd och kikar på olika varianter för att inspireras. Sedan är det fritt fram att skapa ditt egna unika träd! Materialet ingår i priset och verktyg finns på plats. Inga förkunskaper krävs. Pris 450:- Kursledare: Birgit Lorenz (Stål&Tråd) (Boka längre ned på denna sida)

Decoupage på betong

Onsdag 15/9 kl. 17.30-20.30

Gör vackra motiv på betong med hjälp av färg och servetter. Kursledare Britt-Marie tar med betongalster som ingår och du får dekorera med decoupagen.

Pris 550:- (Boka längre ned på denna sida)

Djupavslappning med klangskålar

Onsdag 18/8 kl. 19-20 (För mer info se fliken Yoga/Massage)

Smycken och annat i Resin

Torsdag 23/9 kl. 18-21

Gör vackra och unika smycken och annat smått i resin. Kan bli hur läckert som helst. Vi använder oss av massor av spännande saker att gjuta in, såsom strössel, pärlor, berlocker och massor av annat kul. Resinet blir hårt som glas och genomskilnigt eller så kan man välja att färga det. Dina alster härdar några dagar innan det är dags att hämta hem dem. Pris 495:- (Tillkommer andningsmask 150:- om du ej har egen) Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Fortsättningskurs Silversmide

Söndag 3/10 kl 11-16

Fortsättningskurs i silversmide för dig som gått silversmide grundkurs med Jessica tidigare.

Vi behöver veta vilken kedja du vill göra 2 veckor innan kursstart. Alla behöver inte göra samma kedja. Olika kedjor att välja på finns på kursledarens hemsida https://jexdesign.se/smycken/kedjor

Kursledare Jessica Erixon JEX design. Pris 600:-/person + material 20:-/gram. (Boka längre ned på denna sida)

Måla med strykjärn

Torsdag 7/10 kl. 18-21

Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 450:-/person Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut hur man målar med strykjärn!)

Metal Art

Torsdag 21/10 kl. 18-21

Med aluminiumtejp, kartong, färg, frigolit och annat skoj gör vi häftiga tavlor eller annat med metall-look. Passar dig som är nybörjare! Alla kan! (Boka längre ned på denna sida)

Pris 450:-/person. Ledare Anna Jakobsson
(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut Metal Art!)

Mosaik på betong 2 dagars-kurs

Med start Torsdag 28/10 kl. 18-21

Vi sätter mosaik på betong som grädde på moset! Dag 1 bearbetar vi mosaiken och sätter den på plats och dag 2 gör vi slutarbetet! Dag 2 bestämmer vi ihop på plats! Tag med porslin eller/och mosaik (Mosaik kan köpas på bl.a Hornbach i kartor på kakelavdelningen) och något alster i betong så berättar jag och visar hur man gör mosaik på föremålet! (Har du inte betongalster hemma så löser vi det på plats) Ta inte för stort föremål då det är mer tidskrävande! Vi gör också växtstödsknoppar med mosaik! Pris 650:-. Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på sidan)

Måla med strykjärn förälder/barn vuxen/barn Höstlov

Onsdag 3/11 kl. 11-14

Gör något kul ihop med barnen! Måla med strykjärn! Passande ålder på barn från 7 år. Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 550:-/en vuxen + 1 barn. Ledare Anna Jakobsson

Metal Art förälder/barn vuxen/barn Höstlov

Torsdag 4/11 kl. 11-14

Gör något kul ihop med barnen! Med aluminiumtejp, kartong, färg, frigolit och annat skoj gör vi häftiga tavlor eller annat med metall-look. Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 550:-/en vuxen + 1 barn. Ledare Anna Jakobsson

Make make betonglera 2 dagars kurs

Med start Torsdag 11/11 kl 18-21

Vi gör små figurer/alster, växtstödsknoppar till rostigt armeringsjärn och "drakägg" i Make make betonglera! En kortare kurs i Make make där du får lära känna betongleran och skapa mindre föremål. Dag 2 målar vi våra alster med make make färger och colorfix. Det finns även kurs i att göra latexformar av sina alster så att man kan gjuta fler i ex. betong! Kursledare Anna Jakobsson. Pris 650:- (Boka längre ned på denna sida)

Växtstöd med återbrukat porslin

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Gör vackra växtstöd till trädgården av armeringsjärn, återbrukat porslin och annat roligt. Material finns på plats men det går också att ta med eget porslin mm. Kursledare Christina Gustafsson. Pris 395:-. (Boka längre ned på denna sida)

Gjuta i alginat

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Vi gör en engångsform i alginat av din hand som du sedan gjuter i gips. Efter kursen kan du gjuta barnens fötter/händer, brudparets händer, dina händer/fötter, familjens händer, hundens tass, och mycket annat! Handen som du gjuter får du såklart ta med hem! Det finns också alginat att köpa för dig som vill göra fler avgjutningar hemma.

Kursledare Anna Jakobsson och Christina Gustafsson. Pris 650:-. (Boka längre ned på denna sida)

(Det finns också kurser där du lär dig att göra gjutformar i latex så att du sedan kan göra form av din hand och gjuta den i betong)

Kalkmålning 3 dagars kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Kalkmålning är en målningsteknik där förarbetet inte är det viktigaste och har blivit en populär färg att måla med. Du får lära känna olika sorters kalkfärg och vaxer mm och måla en liten möbel ex. ett skåp som man klär med tapet inuti. Kursledare Christina Gustafsson har skåp och/eller annan mindre möbel som man får på plats eller så tar man med egen men då är det bra att skicka bild först på möbel man tar med så att hon kan tänka till lite på hur man kan göra. Pris 1900:-. (Boka längre

Gör din egen gjutform i Latex

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Lär dig pensla egna formar till betonggjutning med latex. Du får också lära dig hur man gör stödformar till gjutformar.

Pris 595:-. Kursledare Britt-Marie Andreasson (Boka längre ned på denna sida)

Workshop "Gjuta i latexformar"

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

En workshop för dig som gjutit betong tidigare. Välj och vraka mellan massor av formar att gjuta i. Britt-Marie Andréasson tar med sig underbara gjutformar i latex. Pris 650:- Urplockning av betongen sker några dagar senare. (Boka längre ned på denna sida)

Workshop "Måla på betong"

Nytt datum kommer!

En målarworkshop för dig som gått kursen "Rosta, ärga, krackelera och måla betong" på Annas Veranda tidigare. Tag med egna betongalster eller köp till bra pris av Britt-Marie Andréasson som håller i workshopen. Repetition och inspiration och/eller bara frossa i olika tekniker som du lärt dig tidigare men kanske inte har färger eller material till hemma. All färg ingår! En stund i gemenskap och förädling av betongen! Med 10-klippkort 200:-. Med 5-klippkort 250:- Vid 1 gång 300:- (Boka längre ned på denna sida)

Kurs i Keramik 2 dagars-kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Under 2 tillfällen provar vi på keramik. Första dagen skapar vi 2-3 olika alster i lera. En skål, figur eller skulptur med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Dag två då dina alster är brända och klara målar och patinerar vi dem med olika färger, vax och annat. (Datum för dag 2 bestämmer vi tillsammans när vi ses) Ej drejning. Pris 895:- (Boka längre ned på denna sida)

Måla akryl

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare med akryl. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.
Du får två dukar, akrylfärg och under dagen målar du med kursledaren hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Pris 750:-
(Boka längre ned på denna sida)

Måla med akvarell

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare i akvarell. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se . Pris: 650:- (Boka längre ned på denna sida)

Måla på textil vuxen med barn från 7 år

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Tag med egen t-shirt och andra textiler (barnkläder mm) och testa egen design med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Man kan måla för hand eller trycka med stenciler, som kursledaren har med. Vi använder speciella textilfärger, som går att tvätta efter strykning.
Pris 395:-/person
(Boka längre ned på denna sida)

Abstrakt modern målning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

En inspiration till att att komma igång eller fortsätta måla.
Du kan skapa otroliga bilder - utan förkunskaper. Enkelt och roligt.
Man använder duk, olika färg och andra verktyg som gummispackel, breda penslar,
maskerings ark, sand, vax, mm. Vi går igenom olika tekniker och möjligheter.
..för dig som saknar självförtroende i målandet och för alla andra.
Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se.
Pris: 750:- inkl. fika.
(Boka längre ned på sidan)

Kalkmålningskurs grundkurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Kalkmålning är en målningsteknik där förarbetet inte är det viktigaste och har blivit en populär färg att måla med. Du får lära känna olika sorters kalkfärg och vaxer mm samt målar en eller två lite mindre saker i ex. trä (ljusstake, burk, tavelram eller likn.) som du får av kursledaren.

Kursledare Christina Gustafsson. Pris 395:-. (Boka längre ned på denna sida)

Tova din egen Yoga-matta-väska

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Ta med din yoga-matta och gör din egen väska i ull, färgglad eller mer neutral, du väljer själv.

Kursledare Maria Rossövik. Pris 650:-. (Boka längre ned på sidan)

3-dagars Sommarkurs i Tovning med en dag vid havet

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Välkommen till en härlig kurs i tovning där vi under tre hela dagar utforskar detta fantastiska material.

Vi kommer att en av dagarna ta med oss materialet till havet och få en heldag med vågskvalp som bakgrund och inspiration.

Denna dag bjuder jag på lunch vid havet, övriga dagar tar du med dig egen lunch.

Material, ett ting om dagen kommer att ingå och man kan köpa till ull därefter.

Dag 1: Vi tovar oss ett eget Sittunderlag

Dag 2: Vi inspireras av havet.

Dag 3: Här föds Sagolika Vidunder

Pris: 1900:-

Kursledare Maria Rossövik (Boka längre ned på sidan)

Pilflätning! Gör en korg i pil. 2-dagars-kurs

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Kom och gör din egen korg av pil med Christian Erlandsson från bl.a Jul med Ernst.

I två dagar flätar vi och får med en fin korg hem. Pris 1950:- (Boka längre ned på sidan)

Mixed media

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

En härligt kreativ kurs där vi arbetar med olika sorters material såsom virkade dukar och en massa annat smått och gott och skapar en tavla.
Kursledare Britt-Marie Andreasson och Helena Alexandersson (Art by Helena Alexandersson)

Allt material ingår! Pris 695:- 

Betongkurs 3 timmar

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

För nybörjare eller för dig som gjutit lite innan! Vi gjuter lite mindre saker såsom krukor, ljushållare och lite annat smått och gott! Vi lär oss olika tekniker för att få ett bra och fint resultat! Formar finns till utlåning på kursen. Pris 550:- Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Kurs i Makramé

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för denna kurs i anmälan nedan!

Jessica Ek håller kurs i makramé. Du får lära dig grunderna i denna teknik som bygger på ett antal knopar och flätningar som varieras på olika sätt. Genom detta får du skapa en växt-ampel som gör sig fint i ett fönster. Välkommen in i det textila hantverkets värld! Pris 395:-

Prova-på-att-tälja

Nytt datum kommer

Sätt upp dig på intresselista för kommande täljworkshop i bokning nedan!

Anders Lindberg med mångårig erfarenhet av täljning, kurser och som skrivit böcker i ämnet tälja m.m kommer till Annas Veranda och har prova-på-att-tälja-kurs för vuxna. Han berättar om vilket träslag som passar, hur man ska hantera det och olika alster man kan göra samt tekniker. Sen täljer vi lite smått och gott samt fikar och umgås.  (Boka längre ned på denna sida)

Sidenmålning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Måla din egen scarve/scarf i siden med franska sidenfärger, Kursledare Ulla Petersson tar sedan med sig de målade scarvesen och ångfixerar dem. Pris 795:-

Tova till din trädgård

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

En heldag med tovning, glädje och inspiration att skapa något fint till din trädgård, balkong eller skogsglänta. Det kan vara en ytterkruka, en ampel, ett murrigt litet murmeldjur med godis i munnen eller klockblommor att hänga i rabatten. Tag med egen enkel lunch, vi bjuder på kaffe o fika. Pris 650:-. Material till ett skapat ting ingår i priset. Hinner du fler alster så tillkommer materialkostnad. Kursledare Maria Rossövik (Boka längre ned på denna sida)

Prova på tovning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Vi skapar sagolika änglar eller älvor i olika former att hänga i fönstret eller varhelst du vill. Du får prova på både våttovning och redskapet filtnål. Material såsom ull, pärlor, tråd och fika ingår.  (Minsta antal 4 pers.)

Tovning för dig som har tovat tidigare

Nytt datum kommer!

Sätt upp dig på intresselista genom att skriva i anmälan nedan!

Innehåll: Olika mönster och former

Vi utforskar de olika teknikerna för att kunna skapa form, ihåligt och mönster för våra olika alster. Runda, rutmönstrat, knottriga, puttekulle ihåliga, gjorda på ballonger m.m. Det kan bli skålar, vaser, flaskvärmare/kylare, ytterkrukor, kattgrotta o.s.v. Fika ingår. (Minsta antal 4 pers.)


Växtkon i pil!

Nytt datum kommer 2022

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Gör din egen stora och ståtliga växtkon med pilflätning att pryda rabatten eller krukan med. Christian Erlandsson från bl.a "Jul med Ernst" lär ut hur man gör. Pris 595:- (Boka längre ned på sidan)

4 dagars-kurs i betong "Allt vi kan om betong"

Återkommer sommaren 2022

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Här kommer ett riktigt bra erbjudande för dig som vill lära dig (nästan) allt om betong! Vi kommer att frossa i betonggjutning, och lära dig olika tekniker om hur du kan förädla betongen, göra formar och formstöd och arbeta med make make betonglera och lite till! Sju kurser som blir en härlig 4 dagars kurs! Tag med matsäck alla dagar, handskar, hink och slev, oömma kläder, mosaik/porslin (se kursbeskrivning nedan)

De här kurserna ingår:

Grundkurs betonggjutning

Limma mosaik på betong. Ta med porslin eller/och mosaik som man ex. kan köpa på byggvaruhus i lösa kartor (Hornbach bl.a säljer kartvis).

Du får lära dig hur man gör egna latexformar och stödformar till betonggjutning.

Gjut i härliga latexformar som kursledaren har med sig.

Mosaik på betong. Nu har limmet torkat och det är dags att foga mosaiken.

Gör växtstödsknoppar till armeringsjärn med Make make betonglera.

Måla, ärga, rosta betong. Med olika färger och vax mm färgsätter vi betongalster.

Sätt vackra servett-decoupage på betongalster.

Pris 2250:- sammanlagt för 4 dagar! Kursledare Britt-Marie Andreásson och Anna Jakobsson

(Boka längre ned på denna sida)

Sy din egen tygkasse/väska

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

På denna kurs återbrukar vi textiler och annat som du har liggandes hemma! Eller kanske har du köpt ett tyg som bara ligger och väntar på att få bli en tygkasse som man kan handla med, lägga saker i eller bli en perfekt gå-bort-present?

Här kommer lite tips på vad du kan ta med: Gamla gardiner, trasiga eller urväxta jeans, jeansskjorta eller annan skjorta, linnehanddukar, broderade kuddfodral, paradhanddukar, mormors broderade dukar, små bitar av spets och band, en virkad duk på en färgad bakgrund, lakan eller annat tyg till foder, andra tyger/textil o.s.v. Du tar med dig det du har av stumma tyger (ej jersey eller stretch) och så väljer vi ut ihop vad som kan fungera.
Tag med symaskin (skall klara raksöm), tråd, sax och måttband.
Strykjärn och diverse reservprylar att använda finns på plats!

Max antal deltagare 6 personer! Pris 395:- Kursledare Madelen

OBS! Avbokning görs 1 vecka innan kursstart. Vid senare avbokning debiteras avgift om vi ej kunnat fylla platsen! Gäller alla kurser! 

Onlinebokning

Boka plats i tid. Jag bekräftar din bokning via mejl.