KOMMANDE KURSER

Boka längre ned på denna sida

Måla med strykjärn

Datum kommer! (Är ni ett gäng så bokar vi en datum som jag kommer till er eller så kommer ni till mig)

Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 395:-/person Ledare Anna Jakobsson (Sätt upp dig på intresselista längre ned bokningen)

(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut hur man målar med strykjärn!)


Make make betonglera

Torsdag 21/5 kl. 11-14 Röd dag!

Gör växtstödsknoppar till rostigt armeringsjärn och "drakägg" i Make make betonglera! En kortare kurs i Make make där du får lära känna betongleran. Vill man så kan man boka sig för målning av sina alster efter att föremålen torkat och även kurs i att göra latexformar av sina alster så att man kan gjuta fler i ex. betong! Kursledare Anna Jakobsson. Pris 395:- (Boka längre ned på denna sida)

Tova till din trädgård

Lördag 23/5 kl. 10-16 

En heldag med tovning, glädje och inspiration att skapa något fint till din trädgård, balkong eller skogsglänta. Det kan vara en ytterkruka, en ampel, ett murrigt litet murmeldjur med godis i munnen eller klockblommor att hänga i rabatten. Vi är ute i friska luften och hoppas solen skiner på oss men bäst att vara bra klädd. Tovningen kommer att hålla oss varma :). Tag med egen enkel lunch, vi bjuder på kaffe o fika. Pris: 550:-. Material till ett skapat ting ingår i priset. Hinner du fler alster så tillkommer materialkostnad. Kursledare Maria Rossövik

Gör din egen gjutform i Latex

Måndag 25/5 kl. 17.30-20.30

Lär dig pensla egna formar till betonggjutning med latex. Du får också lära dig hur man gör stödformar till gjutformar.

Pris 495:-. Kursledare Britt-Marie Andreasson (Boka längre ned på denna sida)

Växtkon i pil! 1 plats kvar! Sätt gärna upp dig på reservlista i bokning nedan! 

Onsdag 27/5 kl. 17.30-20.30

Gör en stor och ståtlig växtkon med pilflätning att pryda rabatten eller krukan med. Christian Erlandsson från bl.a "Jul med Ernst" lär ut hur man gör! 

Pris 495:-.  (Boka längre ned på denna sida)

Mixed media

Lördag 30/5 kl. 11-15

En härligt kreativ kurs där vi arbetar med olika sorters material och skapar en tavla.
Kursledare Britt-Marie Andreasson och Helena Alexandersson (Art by Helena Alexandersson)

Pris 595:- Allt material ingår! (Boka längre ned på denna sida) 

Betongkurs

Söndag 31/5 kl. 11-16

Vi gjuter krukor, fågelbad, ljushållare och massor av annat kul! Vi lär oss olika tekniker för att få ett bra och fint resultat! Massor av formar finns till utlåning på kursen. Se också under "Mer" på hemsidan! Där finns tips på vad man kan ta med! Kursledare Anna Jakobsson

Tid kl. 11-16 Pris: 880:- (Boka längre ned på denna sida)

Rosta, ärga och måla betongkurs

Lördag 6/6 kl. 11-14

Kursledare Britt-Marie Andreasson visar olika sätt att rosta och ärga. Hon visar även andra fina målartekniker som Chalkpaint, Shabby Chic, torrmålning, vaxning, spraymålning och krackelering. Betongalster att testa dessa olika tekniker på ingår!
Pris 595:-

Har du gått denna kurs tidigare kan du komma på workshop denna dag för 250:- och få repetition och frossa i massor av härliga färger och teknik! (Isf köp betongalster av kursledare eller tag med egna) (Boka längre ned på denna sida)

Betongkurs Förälder/barn Vuxen/barn

Söndag 7/6 kl. 12-16

Lär er gjuta vackra och roliga saker i betong! Jag pratar om och visar formar, berättar om vad man ska tänka på när man gjuter och sen gjuter vi på resten av dagen. Du som vuxen tar ansvar för barn du tar med och hjälper barnet med gjutning efter instruktioner från ledare. Jag som ledare hjälper så klart också till. Lämplig ålder på barnet från 7 år.

Pris 840:-/sammanlagt för vuxen + barn. Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Metal Art

Torsdag 11/6 kl. 17.30-20.30

Med aluminiumtejp, kartong, färg, frigolit och annat skoj gör vi häftiga tavlor eller annat med metall-look. Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 395:-/person. Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut Metal Art!)

Workshop! Mosaik på betong och Mosaik på växtstödsknopp till rostigt armeringsjärn

Lördag 13/6 kl. 15-18 samt söndag 14/6 kl. 11-14

Tag med porslin eller/och mosaik (Mosaik kan köpas på bl.a Hornbach i kartor på kakelavdelningen) och något alster i betong så berättar jag och visar hur man gör mosaik på föremålet! Ta inte för stort föremål då det är mer tidskrävande! Vi gör också växtstödsknoppar med mosaik! Dag 1 bearbetar vi mosaiken och sätter den på plats och dag 2 gör vi slutarbetet! Pris 395:- (Boka längre ned på denna sida)

Workshop "Gjuta i latexformar"

Lördag 27/6 kl. 11-14

En workshop för dig som gjutit betong tidigare. Välj och vraka mellan massor av formar som vi gjuter i. Britt-Marie Andréasson tar med sig underbara gjutformar i latex. Pris 595:- Urplockning av betongen sker några dagar senare. (Boka längre ned på denna sida)

Make Make betonglera 3 dagars kurs!

Lördag 4/7 kl. 11-16

Söndag 5/7 kl. 11-16

Samt dag för målning efter överenskommelse

Ledare: Anna Jakobsson

Boende på närliggande hotell går att ordna eller ta med husvagn/husbil.

Passar för nybörjare

Pris 1900:- (Boka längre ned på denna sida)

I priset ingår dekorationsbetong (Make make, betonglera), Frigolit som man bygger "skulptur" med först, samt Color fix och färg som man använder på kursen.

Första dagen har man teori samt bygger skulptur och lägger första lagret med betongleran.

Man tillverkar en skulptur i frigolit, med hjälp av kursledare (bra om man redan innan kursstart har tänkt ut ungefär vilken figur/skulptur man vill göra, kanske något som är "just du" eller något
du vill ha i din trädgård eller annat)

Andra dagen fortsätter man med betongleran och formar och bygger på sin figur/skulptur.

Tredje dagen färdigställer man sitt alster samt målar. Samma dag är ditt alster klart att ta hem.

Gå gärna in på sidan www.makemake.dk och facebooksidan "Make Make" för bilder, info och filmer om kurserna samt vad andra har gjort i Make Make.

Måla med strykjärn förälder/barn vuxen/barn

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Gör något kul ihop med barnen! Måla med strykjärn! Jag lär ut hur man målar och du som vuxen tar ansvar för barnet. Passande ålder på barn från 7 år. Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 495:-/en vuxen + 1 barn. Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Prova-på-att-tälja

Nytt datum kommer

Sätt upp dig på intresselista för kommande täljworkshop i bokning nedan!

Anders Lindberg med mångårig erfarenhet av täljning, kurser och som skrivit böcker i ämnet tälja m.m kommer till Annas Veranda och har prova-på-att-tälja-kurs för vuxna. Han berättar om vilket träslag som passar, hur man ska hantera det och olika alster man kan göra samt tekniker. Sen täljer vi lite smått och gott samt fikar och umgås. Pris 395:- (Boka längre ned på denna sida)

Prova på tovning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Vi skapar tokfåglar i olika former. Pippi, höna, kyckling eller andra vidunder. Kanske kan det bli lite ägg också att hänga i riset. Allt material och fika ingår. Pris 250:- (Minsta antal 4 pers.) (Boka längre ned på denna sida)

Prova på tovning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Vi skapar sagolika änglar eller älvor i olika former att hänga i fönstret eller varhelst du vill. Du får prova på både våttovning och redskapet filtnål. Material såsom ull, pärlor, tråd och fika ingår. Pris 250:- (Minsta antal 4 pers.) (Boka längre ned på denna sida)

Workshop "Måla på betong"

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

En målarworkshop för dig som gått kursen "Rosta, ärga, krackelera och måla betong" på Annas Veranda tidigare. Tag med egna betongalster eller köp till bra pris av Britt-Marie Andréasson som håller i workshopen. Repetition och inspiration och/eller bara frossa i olika tekniker som du lärt dig tidigare men kanske inte har färger eller material till hemma. All färg ingår! En stund i gemenskap och förädling av betongen!

Pris 250:- (Boka längre ned på denna sida)

Glasfusing

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Gör dina egna smycken i glas. Vi arbetar i kallt glas i alla färger. Du skär, klipper och limmar ihop ditt smycke som får den färg och form du vill ha. Kursledaren tar hem och smälter i passande temperatur. Du får tillbaka dina alster ca 1-2 veckor senare. Pris 295:-. Två smycken ingår i priset. Du kan köpa till extra glas och göra fler smycken under kvällen á 30:-/styck. Kursledare Marie-Louise Hansson (Boka längre ned på denna sida)

Gjuta i alginat

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Vi gör en form i alginat (engångsform) och gjuter din hand i gips! Efter kursen kan du gjuta barnens fötter/händer, brudparets händer, dina händer/fötter, familjens händer, hundens tass, och mycket annat! Handen som du gjuter får du såklart ta med hem! Pris 495:-. (Boka längre ned på denna sida)

För inspiration se www.makemake.se www.makemake.dk

Prova på keramik

Nytt datum kommer!

Sätt upp dig på intresselista genom att skriva i anmälan nedan!

Under 2 tillfällen provar vi på keramik. Första dagen skapar vi 2-3 olika alster i lera. En skål, figur eller skulptur med hjälp av konstnär Mila Drunecka. Dag två då dina alster är brända och klara målar vi och patinerar vi dem med olika färger, vax och annat. Pris 650:-. (Boka längre ned på denna sida)


Tovning för dig som har tovat tidigare

Nytt datum kommer!

Sätt upp dig på intresselista genom att skriva i anmälan nedan!

Innehåll: Olika mönster och former

Vi utforskar de olika teknikerna för att kunna skapa form, ihåligt och mönster för våra olika alster. Runda, rutmönstrat, knottriga, puttekulle ihåliga, gjorda på ballonger m.m. Det kan bli skålar, vaser, flaskvärmare/kylare, ytterkrukor, kattgrotta o.s.v. Pris 550:- plus materialkostnad. Fika ingår. (Minsta antal 4 pers.) (Boka längre ned på denna sida)


Måla på textil

Nytt datum kommer!

Sätt upp dig på intresselista genom att skriva i anmälan nedan!


Varje deltagare få sin egen tygkasse att måla på. Man kan måla för hand eller trycka med stenciler, som kursledaren Mila Drunecka har med. Vi använder speciella textilfärger, som går att tvätta efter strykning. Du kan också ta med egen t-shirt eller kudde (kuddvar) och testa egen design med hjälp av Mila. Man kan köpa kuddar/kuddvar på plats.

Pris 350:-

Sy din egen tygkasse/väska

Nytt datum kommer! 

Sätt upp dig på intresselista genom att skriva i anmälan nedan!

På denna kurs återbrukar vi textiler och annat som du har liggandes hemma! Eller kanske har du köpt ett tyg som bara ligger och väntar på att få bli en tygkasse som man kan handla med, lägga saker i eller bli en perfekt gå-bort-present?

Här kommer lite tips på vad du kan ta med: Gamla gardiner, trasiga eller urväxta jeans, jeansskjorta eller annan skjorta, linnehanddukar, broderade kuddfodral, paradhanddukar, mormors broderade dukar, små bitar av spets och band, en virkad duk på en färgad bakgrund, lakan eller annat tyg till foder, andra tyger/textil o.s.v. Du tar med dig det du har av stumma tyger (ej jersey eller stretch) och så väljer vi ut ihop vad som kan fungera.
Tag med symaskin (skall klara raksöm), tråd, knappnålar, sax och måttband.
Strykjärn och diverse reservprylar att använda finns på plats!

Max antal deltagare 6 personer! Pris 250:- Kursledare Madelene Wistrand Berntson

(Boka längre ned på denna sida)

Kurs i Makramé

Nytt datum kommer! 

Sätt gärna upp dig på intresselista för nytt datum genom att skriva till mig nedan!

Jessica Ek håller kurs i makramé. Du får lära dig grunderna i denna teknik som bygger på ett antal knopar och flätningar som varieras på olika sätt. Genom detta får du skapa en växtampel som gör sig fint i ett fönster. Välkommen in i det textila hantverkets värld! Pris 295:- (Boka längre ned på denna sida)


Måla med strykjärn

 Jag kommer till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut hur man målar med strykjärn!
Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul.

Pris 395:-/person Ledare Anna Jakobsson

OBS! Avbokning görs 1 vecka innan kursstart. Vid senare avbokning debiteras avgift om vi ej kunnat fylla platsen! Gäller alla kurser! 

Onlinebokning

Boka plats i tid. Jag bekräftar din bokning via mejl.