KOMMANDE KURSER

Boka längre ned på denna sida

Nu finns både online kurser och fysiska kurser att boka. Scrolla ner så ser du alla kurser samt datum.

Online kurs Gjuta betong

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser"

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Gjuta betong", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Oneline kurs Tillverkning av Latexform och stödform

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser" 

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa. "Film latexform ", skriv i dagens datum och mailadress så mailar vi dig länken så snart vi kan. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 550:- till swishnummer 076-1420471, Bittans Hantverk/Britt-Marie Andreásson. Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer vi med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Online kurs Mosaik på betong

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser"

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Mosaik på betong", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Online kurs Måla med strykjärn

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser"

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Måla med strykjärn", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!


Online kurs Metal Art

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser"

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Metal Art", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!


Presentkort 

Se under fliken PresentkortPilates med Renée Öberg

För info och bokning gå in på www.healthybyu.com                                                                                       

Se mer under under fliken "Yoga/Massage"

Tisdagsklubben FULLBOKAD

Start 22/8 kl. 18-20.30

(Vill du vara med i pysselklubb för vuxna? Skriv upp dig på intresselista för kommande pysselklubbar längst ned på denna sida)

Vi träffas 8 tisdagar och är kreativa tillsammans. Vi prövar olika tekniker varje gång och fikar, tjötar, umgås och skapar. Material ingår oftast. Men ibland kan man ta med något man har hemifrån och göra om, då blir det också återbruk. Kursledare Anna Jakobsson (Kan även dyka upp annan kursledare). Lättare fika ingår. Pris 1550:-/8 tillfällen. (Boka längre ned på sidan)

Söndagsklubben 6 tillfällen

Söndag 29/10, 5/11, 12/11, 19/11, 3/12 och 10/12 kl. 17.30-20.30

Vi träffas 6 söndagar och är kreativa tillsammans. Vi prövar olika tekniker varje gång och fikar, tjötar, umgås och skapar. Material ingår oftast. Men ibland kan man ta med något man har hemifrån och göra om, då blir det också återbruk. Olika kursledare från Allas Veranda. Lättare fika ingår. Pris 1800:-/6 tillfällen (Boka längre ned på sidan)

Seniorklubb eller Pysselklubb för daglediga 

En skaparklubb där vi träffas 5 onsdagar.

Ny start onsdag 1/11 kl. 10-12.30

Välkommen till seniorklubben där vi träffas 5 onsdagar och skapar, fikar, umgås och tjötar. Nya tekniker varje gång. Fokus ligger på att träffa likasinnade och ha trevligt ihop samtidigt som vi skapar. Pris 900:- inkl. liten fika och material. Ledare Maria Rossövik (Boka längre ned på sidan)

Skaparverkstad 6 onsdagar

Onsdagar kl. 17.30-20.30 Datum 20/9, 27/9, 4/10, 11/10, 18/10 och 25/10

Vi arbetar med sex olika tekniker, en per kväll och du får lära dig Våt-tovning, Betonggjutning, Torr-tovning, Betonglera, Broderi och Måla med strykjärn. Kursledare Maria Rossövik och Anna Jakobsson. Pris 1800:- (Boka på sv.se under "Skaparverkstad" (Torslanda)

Stora pumpor till Halloween 4 tillfällen

Torsdag 28/9, Torsdag 5/10, Torsdag 12/10 och Torsdag 19/10 kl. 18-21

Vi göra riktigt stora och maffiga pumpor som du kan ha utomhus i Papier mache, färg, kartong och hållbar lack. Vi träffas 4 tillfällen. Kursledare Katja Saarinen. Pris 995:- (Boka längre ned på sidan)

Pyssel Loppis

Lördag - Söndag 30/9 - 1/10 kl. 11-15

Har du som vi, massor av kreativt pysselmaterial i gömmorna som ligger o tar plats? Då kan du hyra ett bord och sälja av till andra kreatörer o pysselsugna. Pärlor, garn, färg, scrapbookingmaterial, utstansat, penslar, träkulor, pysselverktyg, gjutformar, tygbitar, ramar, canvas, osv osv. Begagnat eller nytt men till loppispris. Pris 300:-/hela helgen. Boka din plats i anmälan längst ned på sidan. OBS! Begränsat antal platser

Abstrakt modern målning

Måndag 2/10 kl. 18-21 

En inspiration att komma igång eller att fortsätta måla. Du kan skapa otroliga bilder - utan förkunskaper. Man använder duk, olika färger och verktyg som gummispackel, breda penslar, maskerings ark, sand, vax, mm. Vi går genom olika tekniker och möjligheter. Enkelt men roligt. Jag har allt material med mig så du kan komma bara med gott humör och vilja. För dig som saknar självförtroende i målandet och behöver tro att du kan få det att hända. Kursledare Mila Drunecka.    Pris: 750:- . (Boka längre ned på sidan)

Tavla med små keramikansikten

Torsdag 5/10 kl. 18-21

Du får en bakgrund av trä och små keramik ansikten att arbeta med. Med olika färg och patinering kan du göra din egen tavla med häftiga effekter. Kursledare Mila Drunecka. Pris: 550:- (Boka längre ned på sidan)

Måla akryl

Söndag 8/10 kl. 18-21

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare med akryl. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.
Du får två dukar, akrylfärg och under dagen målar du med kursledaren hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Pris 750:- 

Måla med strykjärn

Måndag 9/10 kl. 17.30-20.30

Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 450:-/person Ledare Anna Jakobsson

(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut hur man målar med strykjärn! (Boka längre ned på sidan)

Ljus i formar

Torsdag 19/10 kl. 17.30-20.30

Vi gjuter ljus med eller utan doft i olika formar såsom silikonformar för ljus, plåtburkar, glasburkar mm.
Ljus passande för Halloween eller för alla tillfällen. 
Pris 450:-. Kursledare Susbeel Baig (Boka längre ned på denna sida)

Skulpturer och annat med mixade material 2 tillfällen

Söndag 22/10 kl. 10-15

Vi skapar en skulptur med hjälp textilhärdare, ståltråd, glasflaska, styrolit, gipsansikten, aluminiumfolie och annat som stomme. Man kan även ge nytt liv åt tex ljusstakar, vaser, krukor mm. Vi bokar tid för målning vid kurstillfället. Kursledare Britt-Marie Andréasson. Pris 795:-. (Boka längre ned på denna sida)

Smycken och annat i Resin

Söndag 22/10 kl. 17-20.30

Gör vackra och unika smycken och annat smått i resin. Kan bli hur läckert som helst. Vi använder oss av massor av spännande saker att gjuta in, såsom strössel, pärlor, berlocker och massor av annat kul. Resinet blir hårt som glas och genomskilnigt eller så kan man välja att färga det. Dina alster härdar några dagar innan det är dags att hämta hem dem. Pris 595:- (Tillkommer andningsmask 199:- om du ej har egen) Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Kortmakeri för nybörjare 

Torsdag 26/10 och Torsdag 9/11 kl. 17.30-20.30

"Vem vill inte ha ett fint kort i brevlådan?" Kortmakeri är helt enkelt att göra sina egna kort. Vi använder papper av olika slag, washitape (papperstejp), stämplar, glitter och färgerpennor. Inga förkunskaper behövs och allt material ingår. Kursen är uppdelad på två träffar där vi gör klart ett kort eller gör flera. Kursledare Ann Carina. Pris 495:-. (Boka längre ned på sidan)

Söndagsklubben 6 tillfällen

Söndag 29/10, 5/11, 12/11, 19/11, 3/12 och 10/12 kl. 17.30-20.30

Vi träffas 6 söndagar och är kreativa tillsammans. Vi prövar olika tekniker varje gång och fikar, tjötar, umgås och skapar. Material ingår oftast. Men ibland kan man ta med något man har hemifrån och göra om, då blir det också återbruk. Olika kursledare från Allas Veranda. Lättare fika ingår. Pris 1800:-/6 tillfällen (Boka längre ned på sidan)

Klä om en möbel/Tapetserarkurs (Helg 2 dagar)
Lördag-Söndag 4-5 november kl. 11-15

En kurs för dig som är nybörjare eller har lite kunskaper i att klä om en möbel. Tapetserare Maia Maksimova går igenom grundläggande kunskaper om material, verktyg och tapetserartekniker och vägleder dig i att klä om din möbel exempelvis pall eller stol (OBS! Omstoppning ingår inte, endast omklädsel) Medtag egen möbel samt det tyg som du vill klä om med. Verktyg går att beställa av Maia innan kursstart som du såklart få ta med hem efter kursen. Kanske har du redan verktyg hemma? Vid bokning tar Maia kontakt med deltagarna för att stämma av med vad du vill klä om och om verktyg mm. Vill du rådfråga något innan bokning skriv till alterno4design@gmail.com. Pris 1250:- /Tillkommer extra om du vill köpa verktyg och för annat material såsom band, möbelspik, persiennlina, knappar mm beroende på hur du vill "piffa" till din möbel. (Boka i anmälan nedan)

Make make betonglera 2 dagars kurs Fåtal platser kvar!

Onsdag 8/11 kl. 18-21

Vi gör små figurer/alster och växtstödsknoppar till rostigt armeringsjärn eller andra figurer i Make make betonglera. En kortare kurs i Make make där du får lära känna betongleran och skapa mindre föremål. Dag 2 målar vi våra alster med make make färger och colorfix. Dag 2 bestämmer vi på plats! Kursledare Anna Jakobsson. Pris 695:- (Boka längre ned på denna sida)

Pouring Fluid målning

Lördag 11/11 kl. 11-14

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell! En målar kurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål. Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se.

Pris: 695:- (Boka längre ned på denna sida)

Ljuslyktshus 2 tillfällen

Måndag 13/11 och Torsdag 16/11 kl. 17.30-20.30

Av glasburkar och självtorkande lera bygger vi små spännande sagohus/fehus som kan användas som ex. ljuslyktor. Dag 2 målar vi husen. Kursledare Katja Saarinen. Pris 595:- (Boka längre ned på sidan)

Betonggjutning i Julformar

Lördag 18/11 kl 10-13

Kom och gjut något fint att sätta på granris eller ge bort som julklappar. Vi gjuter tomtar o vättar i många olika varianter, stjärnor, bockar, kottar, granar, paket, ljushållare mm. Massor av formar så många gjutningar blir det var. 2-3 dagar efter gjutning träffas vi och tar ur alla fina alster. Fika och material ingår. Pris 795:-. Kursledare Britt-Marie Andréasson. Kursen körs vid minst 5 deltagare.

Tova Handledsvärmare

Måndag 20/11 kl. 17.30-21

Vi tovar något varmt och gott att ha runt handleden. Vi kommer att tova i vått men även använda filtnål för detaljer. Pris: 450:- inkl material samt fika. Kursledare: Maria Rossövik (Boka längre ned på sidan)

Tova Julpippi

Torsdag 7/12 kl. 17.30-21

Vi kommer att tova i vått men även använda filtnål för detaljer. Pris: 450:- inkl material samt fika. Kursledare: Maria Rossövik (Boka längre ned på sidan)

Stubbkrukor och tavlor i papier mache'. 2 tillfällen

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp er på intresselista för att sälja, för kommande datum i anmälan nedan

Av burkar papper, lim och färg gör vi coola krukor som liknar trädstubbar eller tavlor med häftiga effekter. Andra tillfället för målning bestämmer vi på plats. Pris 575:-. Kursledare Katja Saarinen.

Barnklädes Loppis

Nytt datum kommer för vt -24

Sätt gärna upp er på intresselista för att sälja, för kommande datum i anmälan nedan

Hyr ett bord och sälj barnkläder, leksaker och andra barnprylar. Vi gör gemensam reklam i sociala medier samt med skyltar i närområdet. Pris 300:-/hela helgen. Boka i anmälan nedan eller maila annasveranda@gmail.com alternativt sms på 073-7133480. Begränsat antal platser.

Make Make betonglera 3 dagars kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Passar för nybörjare och för dig som prövat tidigare.

I priset ingår den dekorationsbetong man använder på kursen (Make make, betonglera), Frigolit som man bygger "skulptur" med först, samt Color fix och färg som man använder på kursen.

Första dagen har vi teori samt bygger större skulpturer av frigolit och lägger första lagret med betongleran. (Man kan också välja att använda annan stomme än frigolit som jag pratar om och visar denna dag)

(Man tillverkar en skulptur i frigolit med hjälp av värme"knivar". (Bra om man redan innan kursstart har tänkt ut ungefär vilken figur/skulptur man vill göra, kanske något som är "just du" eller något
du vill ha i din trädgård eller annat. Om du inte tänkt ut något innan får du inspiration på vad du kan göra av kursledaren)

Andra dagen lägger vi på lager två med betongleran och formar detaljer på sin figur/skulptur.

Tredje dagen färdigställer man sina alster samt målar. Samma dag är dina verk klara att ta hem.

Gå gärna in på sidan www.makemake.dk och facebooksidan "Make Make" för bilder, info och filmer om kurserna samt vad andra har gjort i Make Make. Pris 2500:-. Ledare: Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Betongkurs 3 timmar

Nytt datum kommer! 

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan
För nybörjare eller för dig som gjutit lite innan! Vi gjuter lite mindre saker såsom krukor, ljushållare och lite annat smått och gott! Vi lär oss olika tekniker för att få ett bra och fint resultat! Formar finns till utlåning på kursen. Pris 550:- Kursledare Anna Jakobsson 

Betongkurs 5 timmar

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan                                                                          

Grundkurs i betonggjutning. Vi gjuter i massor av formar som finns på plats. Det kan bli krukor, trampstensplattor, ljusstakar, dörrstoppar och massor av andra roligheter. Du lär dig olika tekniker och tips och trix hur man kan göra för att få ett bra resultat. Pris 880:- Kursledare Anna Jakobsson. 

Betongkurs Förälder/barn Vuxen/barn

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Gör något kul ihop med barnen! Lär er gjuta vackra och roliga saker i betong! Jag pratar om och visar formar, berättar om vad man ska tänka på när man gjuter och sen gjuter vi på resten av tiden. Du som vuxen tar ansvar för barn du tar med och hjälper barnet med gjutning efter instruktioner från ledare. Jag som ledare hjälper så klart också till. Lämplig ålder på barnet från 7 år.

Pris 650:-/sammanlagt för 1 vuxen + 1 barn. Ledare Anna Jakobsson

Metal Art

Nytt datum kommer!

Med aluminiumtejp, kartong, färg, frigolit och annat skoj gör vi häftiga tavlor eller annat med metall-look. Passar dig som är nybörjare! Alla kan! (Boka längre ned på denna sida)

Pris 450:-/person. Ledare Anna Jakobsson
(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut Metal Art!)

Nybörjarkurs i stickning och virkning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

För dig som vill lära dig att sticka/virka eller som har stickat/virkat lite sedan tidigare men behöver lite hjälp att komma igång igen. Marianne Stillbäck visar och lär ut hur du stickar/virkar något enklare såsom handledsvärmare, halsduk eller grytlapp ex. Ta med eget garn eller köp på plats. Vid intresse kommer det finnas datum för fortsättningskurser. Pris 495:- för denna kväll. (Boka längre ned på sidan)

Blommor och annat fint av drickaburkar till din trädgård

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Vi skapar vackra och skojiga blommor, nyckelpigor och annat av drickaburkar/ölburkar att sätta i trädgården eller i en kruka.
Katja Saarinen visar hur man klipper, målar och piffar dina alster. Pris 450:-
(Boka längre ned på sidan)

Gör din egen gjutform i Latex

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Lär dig pensla egna formar till betonggjutning med latex. Du får också lära dig hur man gör stödformar till gjutformar.

Pris 695:-. Kursledare Britt-Marie Andreasson

Workshop "Gjuta i latexformar"

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan                                                                                         En workshop för dig som gjutit betong tidigare. Välj och vraka mellan massor av formar att gjuta i. Britt-Marie Andréasson tar med sig underbara gjutformar i latex. Pris 695:- Urplockning av betongen sker några dagar senare. (Boka längre ned på denna sida)

Målarkurs/workshop Måla betongalster

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Kursledare Britt-Marie Andreasson går igenom olika sätt att rosta, ärga, vaxa och torrborsta betong. Alla produkter/färger ingår och du får tips o idéer för bästa resultat. Tag med egna omålade betongföremål. (Bra tillfälle att få sina alster målade utan att behöva köpa alla dyra produkter själv) Har du inga gjutningar och vill gå kursen så finns föremål att öva på utan extra kostnad. Fika ingår. 795:- Kursen blir av vid minst 5 deltagare. (Boka längre ned på denna sida)

Väggdekoration med fjädrar/höstlöv knutna i makramé

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Vi knyter fjärdar av makramégarn och hänger på en fin pinne/gren. Vacker att hänga på en vägg eller i ett fönster mm.

Kursledare Britt-Marie Andréasson. Pris 550:- (Boka längre ned på sidan)

Tova en ljuslykta

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Välkommen till er kurs där vi tovar en lykta i ull, med ljusslinga i. Den kan bli rund, hängandes eller varför inte som ett litet hus där det lyser välkomnande i fönstret. Pris 450:-. Kursledare Maria Rossövik. (Boka längre ned på sidan)

Prova på att tova tokiga och knasiga Charmknuttar!

För vuxna eller vuxen och barn från 10 år.

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan ned

Nytt datum kommer!

Nu kommer vi att använda filtnålen och tova med torr tovning en figur som vi kallar charmknutte. Ingen blir den andre lik. En mycket rolig present att ge bort! Pris: 450:- inkl. material. Kursledare: Maria Rossövik (Boka längre ned på sidan)

Ullverkstad

Nytt datum kommer!

För dig som tovat hos oss tidigare. Maria Rossövik finns till hands och du hantverkar själv. Ull kan köpas på plats eller ta med egen ull. Pris 200:-

Tova enTok-pippi

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Vi tovar olika Pippin, så som Tokpippi, kycklingar eller hönor i våttovning och med nål. Kursledare Maria Rossövik. Pris 450:-. 

Luffarslöjd/Trådslöjd

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Vi går igenom grundtekniken för att skapa av ståltråd och kikar på olika varianter för att inspireras. Sedan är det fritt fram att skapa dina egna unika ståltrådsalster med hjälp av kursledare! Materialet ingår i priset och verktyg finns på plats. Inga förkunskaper krävs. Passar för nybörjare samt de som gått kurs tidigare. Målet är att man "blir vän med" tråden och verktygen genom att man provar på och hinner med att tillverka flera mindre föremål som man lätt kan göra personliga och utforma till sin egna design! Exempelvis liten skål, värmeljuslykta, ljusstake, krokar, olivsked, blomsterpinnar, bokmärke potatissticka, servettringar, hängande julprydnad som ängel, stjärna eller annat. Pris 500:- Kursledare: Birgit Lorenz (Stål&Tråd). (Boka längre ned på sidan)

Kurs i Keramik 2 dagars-kurs

Nytt datum kommer!

Under 2 tillfällen provar vi på keramik. Första dagen skapar vi 2-3 olika alster i lera. En skål, figur eller skulptur med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Dag två då dina alster är brända och klara målar och patinerar vi dem med olika färger, vax och annat. (Datum för dag 2 bestämmer vi tillsammans när vi ses) Ej drejning. Pris 995:- (Boka längre ned på denna sida)

Måla med akvarell

Nytt datum kommer!

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare i akvarell. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se Pris: 650:- (Boka längre ned på denna sida)

Abstrakt modern målning och Pouring Fluid målning

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan


Abstrakt modern målning

En inspiration att komma igång eller att fortsätta måla. Du kan skapa otroliga bilder - utan förkunskaper. Man använder duk, olika färger och verktyg som gummispackel, breda penslar, maskerings ark, sand, vax, mm. Vi går genom olika tekniker och möjligheter. Enkelt men roligt. Jag har allt material med mig så du kan komma bara med gott humör och vilja. För dig som saknar självförtroende i målandet och behöver tro att du kan få det att hända.

Pouring Fluid målning

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell! En målar kurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål. Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se.

Pris 1100:- (Boka längre ned på sidan)

3-dagars Målarkurs med 4 olika tekniker

Nytt datum kommer!

Kursernas innehåll:

Måla med akvarell

En teknik för dig som vill prova på eller som målat tidigare i akvarell. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Måla akryl

En teknik för dig som vill prova på eller som målat tidigare med akryl. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.
Du får två dukar, akrylfärg och under dagen målar du med kursledaren hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser.

Abstrakt modern målning

Du kan välja att måla med denna teknik när vi målar med akryl. Man använder duk, olika färg och andra verktyg som gummispackel, breda penslar,
maskerings ark, sand, vax, mm. Vi går igenom olika tekniker och möjligheter.

Pouring fluid

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell!

Passar både dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare.

Pris 2200:-/ För alla 3 dagarna. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. (Boka längre ned på sidan)

Keramik med Rakubränning 2 dagars-kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Under 2 tillfällen provar vi på keramik med rakubränning. Första dagen skapar vi 2-3 olika alster i lera. En skål, figur eller skulptur med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Dag två då din keramik är bränd och klar att glasera är vi ute i naturen och bränner våra glaserade alster. Därefter lägger vi keramiken i hyvelspån för att få olika effekter. Raku är en gammal japansk teknik med fantastiskt resultat. (Datum för dag 2 bestämmer vi tillsammans när vi ses) Ej drejning. Pris 1595:- (Boka längre ned på denna sida)

Bränn din keramik i Raku-ugn

Datum efter överenskommelse

Du som ha egen skröjbränd keramik kan bränna raku med Mila Druneckas glasyr och raku-ugn. Du klara dig själv men Mila är tillgänglig och finns till hand vid bränningen. Pris: 800:-. För intresse kontakta Mila på 070-9743677.

Tova en Vätte/Tomte

Nytt datum kommer för ht-23

Tipp tapp tipp tapp, små Vättar/Nissar på gång. Välkommen att tova en Vätte eller Nisse. Fina julklappar eller till dig själv. Pris 450:-. Kursledare Maria Rossövik

Tova till din trädgård/balkong

Nytt datum kommer!

Vi skapar något fint i ull till din trädgård eller balkong. Det kan vara en ytterkruka, klockblommor att hänga i rabatten eller en varm dyna att sitta på. Pris 450:-. Kursledare Maria Rossövik. 

Tova Handverkar Utbildning 6 tillfällen

Nytt datum kommer!

Vill du vara med nästa termin? Sätt upp dig på intresse längst ned på sidan i anmälan!

Tova Handverkar utbildning med Maria Rossövik. Du får lära dig grunden i tovning och vidare utveckling till att Tova i ull. Vi provar olika tekniker både att tova i vått och Tova med filtnål. Vi träffas ca. en gång i månaden och 6 heldagar totalt. Max 5 deltagare Pris 3600:- (Betalningen går att dela upp på 4 gånger) (Boka längre ned på sidan)

Tova en midsommarkrans
Nytt datum kommer våren -24

Tova en krans med blommor, fin och hållbar för midsommar eller kalas. Vi skapar midsommarkransar i tovad ull i olika former och färger. Allt material och fika ingår. Pris 495:- (Högst 4 pers.) Kursledare Maria Rossövik. (Boka längre ned på denna sida)

OBS! Avbokning görs senast 1 vecka innan kursstart. Du får då erbjudande om annat datum längre fram. Vid senare avbokning debiteras avgift om vi ej kunnat fylla platsen! Gäller alla kurser! 

Bokning

Boka plats i tid. Jag bekräftar din bokning via mejl eller sms.