KOMMANDE KURSER

Boka längre ned på denna sida

Nu finns både online kurser och fysiska kurser att boka. Scrolla ner så ser du alla kurser samt datum.

Online kurs Gjuta betong

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser"

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Gjuta betong", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Oneline kurs Tillverkning av Latexform och stödform

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser" 

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa. "Film latexform ", skriv i dagens datum och mailadress så mailar vi dig länken så snart vi kan. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 550:- till swishnummer 076-1420471, Bittans Hantverk/Britt-Marie Andreásson. Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer vi med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Online kurs Mosaik på betong

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser"

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Mosaik på betong", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Online kurs Måla med strykjärn

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser"

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Måla med strykjärn", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!


Online kurs Metal Art

Se mer info under "Mer" och klicka på "Onlinekurser"

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Metal Art", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!


Presentkort 

Se under fliken PresentkortPilates med Renée Öberg

För info och bokning gå in på  www.peach.nu/pilatesbyu                                                                                      

Se mer under under fliken "Pilates/Massage"

Tisdagsklubben 

Ny start 23/1 kl. 18-20.30 FULLBOKAD

En skaparklubb där vi träffas 8 tisdagar.

Vi träffas 8 tisdagar och är kreativa tillsammans. Vi prövar olika tekniker varje gång och fikar, tjötar, umgås och skapar. Material ingår oftast. Men ibland kan man ta med något man har hemifrån och göra om, då blir det också återbruk. Kursledare Anna Jakobsson (Kan även dyka upp annan kursledare). Lättare fika ingår. Pris 1550:-/8 tillfällen. (Boka längre ned på sidan)

Seniorklubb/Pysselklubb för daglediga

En skaparklubb där vi träffas 5 onsdagar.

Ny start onsdag 27/3 -24 kl. 10-12.30

Välkommen till seniorklubben där vi träffas 5 onsdagar och skapar, fikar, umgås och tjötar. Nya tekniker varje gång. Fokus ligger på att träffa likasinnade och ha trevligt ihop samtidigt som vi skapar. Pris 920:- inkl. liten fika och material. Ledare Maria Rossövik (Boka längre ned på sidan)

Tova väska samt Grannlåtsbroderi 5 tillfällen

Fortsättning från Brodera fritt och lekfullt

Måndagar 19/2, 26/2, 4/3, 11/3 och 18/3 kl. 17.30-20.30

Kursledare Maria Rossövik. Pris 975:- (Har du gått Brodera fritt och lekfullt är priset 850:-/kurs) (Boka längre ned på sidan)

Kortmakeri/scrapbooking för nybörjare!

Onsdag 21/2 kl. 17.30-20.30

Vem vill inte få ett fint kort i brevlådan? Kortmakeri/scrapbooking är helt enkelt att göra sina egna kort. Under en kväll använder vi papper av varierande slag, washi-tape (papperstejp), stämplar, glitterlim, embossing och färgpennor. Med olika verktyg prövar vi på tekniker som i sin tur blir till fina och personliga kort. Inga förkunskaper behövs och material ingår. Det bjuds på enkel fika. Pris 395:-Kursledare Ann Carina. (Boka längre ned på sidan)

Sy-Lan

Lördag 24/2 kl. 9-17 och Söndag 25/2 kl. 9-16

Två heldagar där vi syr tillsammans. Ta med din fungerande symaskin och det material/tyg du vill sy i samt sybehör. Vi syr och inspireras av varandra. För den som vill kan man ta med tyg, dragkedjor, knappar och annat sybehör man köpt på sig med tröttnat på så kanske någon annan vill köpa det som du inte vill ha längre. Du får förmiddagsfika och eftermiddagsfika. Lunch tar du med eller köper på närliggande restaurang.  Pris 395:-/person för hela helgen. (Boka längre ned på sidan)

Blommor och annat fint av drickaburkar till din trädgård

Onsdag 28/2 kl. 17.30-20.30

Vi skapar vackra och skojiga blommor, nyckelpigor och annat av drickaburkar/ölburkar att sätta i trädgården eller i en kruka.
Katja Saarinen visar hur man klipper, målar och piffar dina alster. Pris 495:-
(Boka längre ned på sidan)

Make make betonglera 2 dagars kurs

Söndag 3/3 kl. 17-20

Vi gör små figurer/alster och växtstödsknoppar till rostigt armeringsjärn eller andra figurer i Make make betonglera. En kortare kurs i Make make där du får lära känna betongleran och skapa mindre föremål. Dag 2 målar vi våra alster med make make färger och colorfix. Dag 2 bestämmer vi på plats! Kursledare Anna Jakobsson. Pris 695:- (Boka längre ned på denna sida)

Återbrukeriet tillfällen

Onsdagar kl. 17.30-20.30. Med start 6/3  

I samarbete med second hand butiken Vännplatsen startar vi upp kreativt skapande med återbruk/recykling. Vad kan man skapa av sådant som andra tröttnat på eller tänkt slänga? En spännande resa med härlig skaparglädje, miljötänk och kreativitet i fokus. Vi fikar, tjötar, skapar och umgås. Olika kursledare från Allas Veranda bjuder in dig till "skrotet/skräpets" skattkista. Pris 1500:-

Måla med strykjärn 

Lördag 9/3 kl. 11-14

Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 450:-/person Ledare Anna Jakobsson

(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut hur man målar med strykjärn! (Boka längre ned på sidan)

Ljuslyktshus 2 tillfällen

Söndag 10/3 kl. 12-15 och Söndag 17/3 kl. 12-15

Av glasburkar och självtorkande lera bygger vi små fantastiska sagohus/fehus som kan användas som ex. ljuslyktor. Dag 2 målar vi husen. Kursledare Katja Saarinen. Pris 595:-

Påsk-ljus-kurs

Måndag 11/3 kl. 17.30-20.30

Ska vi göra påsken extra ljus och kreativ i år? Anmäl dig nu till Susbeels Påskljuskurs där vi tillsammans kommer att tillverka vackra ljus med påsktema. En rolig och konstnärlig stund att sprida ljus och glädje! Anmäl dig redan idag för att säkra din plats! Kursledare Susbeel Baig. Pris 450:- (Boka längre ned på sidan)

Pouring Fluid målning

Torsdag 14/3 kl. 18-21

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell! En målar kurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål. Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Pris: 695:-. (Boka längre ned på sidan)

Måla med akvarell

Fredag 15/3 kl. 18-21

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare i akvarell. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se Pris: 650:-. (Boka längre ned på sidan) 

Gör din egen gjutform i Latex

Lördag 16/3 kl. 11-14

Lär dig pensla egna formar till betonggjutning med latex. Du får också lära dig hur man gör stödformar till gjutformar.

Pris 695:-. Kursledare Britt-Marie Andreasson (Boka längre ned på sidan)

Tavla med små keramik-ansikten

Söndag 17/3 kl. 17-20

Du får en bakgrund av trä och små keramik ansikten att arbeta med. Med olika färg och patinering kan du göra din egen tavla med häftiga effekter. Kursledare Mila Drunecka. Pris: 550:- (Boka längre ned på sidan)

Måla i oljefärger för daglediga 8 måndagstillfällen

Start Måndag 18/3 kl. 11-14

Upptäck konsten att måla med oljefärger i vår åttaveckors kurs. Vi kommer att träffas åtta tillfälle för att utforska olika tekniker och skapa vackra oljemålningar. Allt material ingår, så du behöver bara ta med din konstnärliga entusiasm! Begränsat antal platser, så anmäl dig snabbt för att säkra din plats. Kursledare Susbeel Baig ser fram emot att utforska konsten tillsammans med er! Pris 3200:-/8 tillfälle. (Boka längre ned på sidan)

Kurs i Keramik 2 dagars-kurs

Onsdag 20/3 kl. 18-21

Under 2 tillfällen provar vi på keramik. Första dagen skapar vi 2-3 olika alster i lera. En skål, figur eller skulptur med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Dag två då dina alster är brända och klara målar och patinerar vi dem med olika färger, vax och annat. (Datum för dag 2 bestämmer vi tillsammans när vi ses) Ej drejning. Pris 995:- (Boka längre ned på denna sida)

Målarworkshop Betongalster

Torsdag 21/3 kl 17:30-ca 21 

 Tag med dina egna betongalster/betongfigurer och måla med kursledare Britt-Marie Andréasson som visar färg, tips o idéer om hur du kan måla. All färg- och vax samt fika ingår. Pris 475:- (Boka längre ned på sidan)

Ullverkstad/Tovning

Måndag 25/3 kl. 17.30-21

Ullverkstad för de som gått Tova kurs tidigare med kursledare Maria Rossövik. Pris 280:- inkl. fika. Medtag egen ull eller köp på plats. (Boka längre ned på sidan)

Seniorklubb/Pysselklubb för daglediga

En skaparklubb där vi träffas 5 onsdagar.

Onsdag kl. 10-12.30 27/3, 3/4, 10/4, 17/4 och 24/4 -24 

Välkommen till seniorklubben där vi träffas 5 onsdagar och skapar, fikar, umgås och tjötar. Nya tekniker varje gång. Fokus ligger på att träffa likasinnade och ha trevligt ihop samtidigt som vi skapar. Pris 920:- inkl. liten fika och material. Ledare Maria Rossövik (Boka längre ned på sidan)

Fritt broderi 5 tillfällen

Tisdagar Kl 11-14 9/4, 16/4, 23/4, 7/5, 14/5

Nybörjarkurs i fritt broderi med focus på att "Måla" med nål och tråd, lära sig olika stygn, förgylla med garn, spets, paljetter, pärlor och annan grannlåt. Kursledare Maria Rossövik. Pris 850:- inkl. material och enkel fika. (Boka längre ned på sidan)

Målarkurs betong Rosta, ärga och måla

Onsdag 10/4 kl. 17.30-20.30

Kursledare Britt-Marie Andreasson går igenom olika sätt att rosta, ärga, vaxa och torrborsta betong. Alla produkter/färger/material ingår och du får tips o idéer för bästa resultat. Betongalster att måla på samt fika ingår. Pris 695:- Kursen blir av vid minst 5 deltagare. (Boka längre ned på denna sida)

Glasmålning Mer info kommer inom kort!

Torsdag 11/4 kl. 17.30-20.30

Kursledare Susbeel Baig

Brodera en inspirationsbok

Lördag 13/4 kl. 10-16

Vi leker med enkla stygn, tunna tyger, paljetter, pärlor och annat Grannlåt och skapar en inspirationsbok. Fika och material ingår men tag med egen lunch. (Micro finns) Kursledare Maria Rossövik. Pris 550:- (Boka längre ned på sidan)

Metal Art

Söndag 14/4 kl. 17-20.30

Med aluminiumtejp, kartong, färg, frigolit och annat skoj gör vi häftiga tavlor eller annat med metall-look. Passar dig som är nybörjare! Alla kan! (Boka längre ned på denna sida)

Pris 450:-/person. Ledare Anna Jakobsson
(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut Metal Art!)

Betongkurs 3 timmar

Onsdag 17/4 kl. 17.30-20.30

För nybörjare eller för dig som gjutit lite innan! Vi gjuter lite mindre saker såsom krukor, ljushållare och lite annat smått och gott! Vi lär oss olika tekniker för att få ett bra och fint resultat! Formar finns till utlåning på kursen. Pris 550:- Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på sidan)

Skulpturer och annat med mixade material 2 tillfällen

Lördag 20/4 kl. 11-15 och Torsdag 25/4 kl. 17.30-20.30

Vi skapar en skulptur med hjälp textilhärdare, ståltråd, glasflaska, styrolit, gipsansikten, aluminiumfolie och annat som stomme. Man kan även ge nytt liv åt tex ljusstakar, vaser, krukor mm. Vi bokar tid för målning vid kurstillfället. Kursledare Britt-Marie Andréasson. Pris 795:-. (Boka längre ned på sidan)

Skulpturer av papperslera 2 tillfällen

Söndag 21/4 kl. 12-15 och Söndag 28/4 kl. 17-20

Vi tillverkar egen papperslera och skulpterar på olika stommar. Det kan bli svampar, fåglar eller andra roliga figurer. Kursledare Katja Saarinen. Pris 575:- (Boka längre ned på sidan)

Ullverkstad/Tovning

Måndag 22/4 kl. 17.30-21

Ullverkstad för de som gått Tova kurs tidigare med kursledare Maria Rossövik. Pris 280:- inkl. fika. Medtag egen ull eller köp på plats. (Boka längre ned på sidan) 

Pyssel Loppis

Lördag 27/4 kl. 11-15

Kom och handla härligt pyssel till second hand priser!

Har du som vi, massor av kreativt pysselmaterial i gömmorna som ligger o tar plats? Då kan du hyra ett bord och sälja av till andra kreatörer o pysselsugna. Pärlor, garn, färg, scrapbookingmaterial, utstansat, penslar, träkulor, pysselverktyg, gjutformar, tygbitar, ramar, canvas, osv osv. Begagnat eller nytt men till loppispris. OBS! Begränsat antal platser. Pris för hyra av plats 250:- (Boka längre ned på sidan)

Tova till din trädgård/balkong

Lördag 4/5 kl. 10-14

Vi skapar något fint i ull till din trädgård eller balkong. Det kan vara en ytterkruka, klockblommor att hänga i rabatten eller en varm dyna att sitta på. Pris 525:-. Kursledare Maria Rossövik. (Boka längre ned på sidan)

Ullverkstad/Tovning

Måndag 13/5 kl. 17.30-21

Ullverkstad för de som gått Tova kurs tidigare med kursledare Maria Rossövik. Pris 280:- inkl. fika. Medtag egen ull eller köp på plats. (Boka längre ned på sidan)

3D Tavlor med växter och annat Två tillfällen

Onsdag 15/5 kl. 17.30-20.30 och onsdag 22/5 kl. 17.30-20.30

Vi gör 3D tavlor med hjälp av tryck med växter och lera som vi sedan gjuter en vacker tavla av. Tillfälle 2 målar vi våra tavlor. Kursledare Katja Saarinen. Pris 575:- (Boka längre ned på sidan)

Betongkurs 5 timmar

Lördag 18/5 kl. 11-16

Grundkurs i betonggjutning. Vi gjuter i massor av formar som finns på plats. Det kan bli krukor, trampstensplattor, ljusstakar, dörrstoppar och massor av andra roligheter. Du lär dig olika tekniker och tips och trix hur man kan göra för att få ett bra resultat. Pris 880:- Kursledare Anna Jakobsson. (Boka längre ned på sidan)

Tova en midsommarkrans
Lördag 1/6 kl. 10-14

Tova en krans med blommor, fin och hållbar för midsommar eller kalas. Vi skapar midsommarkransar i tovad ull i olika former och färger. Allt material och fika ingår. Pris 525:- (Högst 4 pers.) Kursledare Maria Rossövik. (Boka längre ned på denna sida)

Betongkurs 5 timmar Bokas genom www.sv.se

Lördag 1/6 kl. 11-16

Grundkurs i betonggjutning. Vi gjuter i massor av formar som finns på plats. Det kan bli krukor, trampstensplattor, ljusstakar, dörrstoppar och massor av andra roligheter. Du lär dig olika tekniker och tips och trix hur man kan göra för att få ett bra resultat. Pris 880:- Kursledare Anna Jakobsson. Boka på www.sv.se sök på kurs "Betong" "Göteborg" Torslanda. 

Betongkurs Förälder/barn Vuxen/barn

Söndag 16/6 kl. 11-14

Gör något kul ihop med barnen! Lär er gjuta vackra och roliga saker i betong! Jag pratar om och visar formar, berättar om vad man ska tänka på när man gjuter och sen gjuter vi på resten av tiden. Du som vuxen tar ansvar för barn du tar med och hjälper barnet med gjutning efter instruktioner från ledare. Jag som ledare hjälper så klart också till. Lämplig ålder på barnet från 7 år.

Pris 650:-/sammanlagt för 1 vuxen + 1 barn. Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på sidan)

Make Make betonglera 3 dagars kurs

Lördag 13/7 kl. 10-15, Söndag 14/7 kl. 10-15, Måndag 15/7 kl. 10-14

Passar för nybörjare och för dig som prövat tidigare.

I priset ingår 1 säck (18 kg) dekorationsbetong (Make make betonglera), Frigolit som man bygger "skulptur" med först, samt Color fix och färg som man använder på kursen.

Första dagen har vi teori samt bygger större skulpturer av frigolit och lägger första lagret med betongleran. (Man kan också välja att använda annan stomme än frigolit som jag pratar om och visar denna dag)

(Man tillverkar en skulptur i frigolit med hjälp av värme"knivar". (Bra om man redan innan kursstart har tänkt ut ungefär vilken figur/skulptur man vill göra, kanske något som är "just du" eller något
du vill ha i din trädgård eller annat. Om du inte tänkt ut något innan får du inspiration på vad du kan göra av kursledaren)

Andra dagen lägger vi på lager två med betongleran och formar detaljer på sin figur/skulptur.

Tredje dagen färdigställer man sina alster samt målar. Samma dag är dina verk klara att ta hem.

Gå gärna in på sidan www.makemake.dk och facebooksidan "Make Make" för bilder, info och filmer om kurserna samt vad andra har gjort i Make Make. Pris 2500:-. Ledare: Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Tova Handverkar Utbildning 6 tillfällen

Steg 1 och 2 Lördag-Söndag 24-25/8. Steg 3 Söndag 1/9. Steg 4 Söndag 15/9. Steg 5 Söndag 29/9. Steg 6 Söndag 6/10. Tid vid varje tillfälle kl. 10-16.

Tova Handverkar utbildning med Maria Rossövik. Du får lära dig grunden i tovning och vidare utveckling till att Tova i ull. Vi provar olika tekniker både att tova i vått och Tova med filtnål. Vi träffas ca. en gång i månaden och 6 heldagar totalt. Max 5 deltagare Pris 3950:- inkl. fika och material. (Betalningen går att dela upp på 4 gånger) (Boka längre ned på sidan)

Fritt broderi 5 tillfällen

Måndagar Kl 17.30 - 20.30  2/9, 9/9, 16/9, 23/9, 30/9 

Nybörjarkurs i fritt broderi med focus på att "Måla" med nål och tråd, lära sig olika stygn, förgylla med garn, spets, paljetter, pärlor och annan grannlåt. Kursledare Maria Rossövik. Pris 975:- inkl. material och enkel fika. (Boka längre ned på sidan)

Ljus i formar

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista i anmälan nedan

Vi gjuter ljus med eller utan doft i olika silikonformar för ljus. Pris 450:-. Kursledare Susbeel Baig (Boka längre ned på denna sida)

Tova en Tok-pippi eller andra Påsk-pippin

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista i anmälan nedan

Vi tovar olika Pippin, så som Tokpippi, kycklingar eller hönor i våttovning och med nål. Kursledare Maria Rossövik. Pris 525:-. 

Tova Handledsvärmare

Nytt datum kommer för hösten -24

Sätt gärna upp er på intresselista i anmälan nedan

Vi tovar något varmt och gott att ha runt handleden. Vi kommer att tova i vått men även använda filtnål för detaljer. Kursledare: Maria Rossövik 

Tova en ljuslykta

Nytt datum kommer för hösten -24

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Välkommen till er kurs där vi tovar en lykta i ull, med ljusslinga i. Den kan bli rund, hängandes eller varför inte som ett litet hus där det lyser välkomnande i fönstret. Kursledare Maria Rossövik. 

Tova en Vätte/Tomte

Nytt datum kommer för hösten -24

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Tipp tapp tipp tapp, små Vättar/Nissar på gång. Välkommen att tova en Vätte eller Nisse. Fina julklappar eller till dig själv. Kursledare Maria Rossövik

Kortmakeri/Scrapbooking för nybörjare

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan

"Vem vill inte ha ett fint kort i brevlådan?" Kortmakeri är helt enkelt att göra sina egna kort. Vi använder papper av olika slag, washitape (papperstejp), stämplar, glitter och färgerpennor. Inga förkunskaper behövs och allt material ingår. Kursen är uppdelad på två träffar där vi gör klart ett kort eller gör flera. Kursledare Ann Carina. Pris 495:-. (Boka längre ned på sidan)

Scrapbookingträff

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan

En Scraphelg/Scrapdag där man tar med eget material/verktyg/maskiner och sitter tillsammans och inspireras av varandra. Fika (kaka te/kaffe) ingår. Mat tar man med eller köper på närliggande restaurang. För de som vill kan man ta med material o sälja till varandra som "secondhand-material" eller kanske byta med varandra. Pris 500:-/2 dagar eller 350:-/1 dag

Stubbkrukor och tavlor i papier mache'. 2 tillfällen

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan

Av burkar papper, lim och färg gör vi coola krukor som liknar trädstubbar eller tavlor med häftiga effekter. Andra tillfället för målning bestämmer vi på plats. Pris 575:-. Kursledare Katja Saarinen.

Smycken och annat i Resin

Nytt datum kommer!

Gör vackra och unika smycken och annat smått i resin. Kan bli hur läckert som helst. Vi använder oss av massor av spännande saker att gjuta in, såsom strössel, pärlor, berlocker och massor av annat kul. Resinet blir hårt som glas och genomskilnigt eller så kan man välja att färga det. Dina alster härdar några dagar innan det är dags att hämta hem dem. Pris 595:- (Tillkommer andningsmask 199:- om du ej har egen) Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Nybörjarkurs i stickning och virkning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

För dig som vill lära dig att sticka/virka eller som har stickat/virkat lite sedan tidigare men behöver lite hjälp att komma igång igen. Marianne Stillbäck visar och lär ut hur du stickar/virkar något enklare såsom handledsvärmare, halsduk eller grytlapp ex. Ta med eget garn eller köp på plats. Vid intresse kommer det finnas datum för fortsättningskurser. Pris 495:- för denna kväll. (Boka längre ned på sidan)

Workshop "Gjuta i latexformar"

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan                                                                                         En workshop för dig som gjutit betong tidigare. Välj och vraka mellan massor av formar att gjuta i. Britt-Marie Andréasson tar med sig underbara gjutformar i latex. Pris 695:- Urplockning av betongen sker några dagar senare. (Boka längre ned på denna sida)

"Dotting" kurs

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan                                                                                          Vi lär oss hur man gör en dekorativ mandala dotting på ett eller flera föremål med olika tekniker. Allt material och fika ingår. Kursledare Britt-Marie  Andréasson. Pris 595:- vuxen/395:- barn.

Söndagsträffen/Creativ sunday 6 tillfällen

Startar vid minst 6 deltagare

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Vi träffas 6 söndagar och är kreativa tillsammans. Vi prövar olika tekniker varje gång och fikar, tjötar, umgås och skapar. Material ingår oftast. Men ibland kan man ta med något man har hemifrån och göra om, då blir det också återbruk. Olika kursledare från Allas Veranda. Lättare fika ingår. Pris 1800:-/6 tillfällen (Boka längre ned på sidan)

Luffarslöjd/Trådslöjd

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

Vi går igenom grundtekniken för att skapa av ståltråd och kikar på olika varianter för att inspireras. Sedan är det fritt fram att skapa dina egna unika ståltrådsalster med hjälp av kursledare! Materialet ingår i priset och verktyg finns på plats. Inga förkunskaper krävs. Passar för nybörjare samt de som gått kurs tidigare. Målet är att man "blir vän med" tråden och verktygen genom att man provar på och hinner med att tillverka flera mindre föremål som man lätt kan göra personliga och utforma till sin egna design! Exempelvis liten skål, värmeljuslykta, ljusstake, krokar, olivsked, blomsterpinnar, bokmärke potatissticka, servettringar, hängande julprydnad som ängel, stjärna eller annat. Pris 500:- Kursledare: Birgit Lorenz (Stål&Tråd). (Boka längre ned på sidan)

Måla akryl

Nytt datum kommer! 

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare med akryl. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.
Du får två dukar, akrylfärg och under dagen målar du med kursledaren hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Pris 750:- 

Abstrakt modern målning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista i anmälan nedan

En inspiration att komma igång eller att fortsätta måla. Du kan skapa otroliga bilder - utan förkunskaper. Man använder duk, olika färger och verktyg som gummispackel, breda penslar, maskerings ark, sand, vax, mm. Vi går genom olika tekniker och möjligheter. Enkelt men roligt. Jag har allt material med mig så du kan komma bara med gott humör och vilja. För dig som saknar självförtroende i målandet och behöver tro att du kan få det att hända. Kursledare Mila Drunecka. Pris: 750:- . (Boka längre ned på sidan)

Abstrakt modern målning och Pouring Fluid målning

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan


Abstrakt modern målning

En inspiration att komma igång eller att fortsätta måla. Du kan skapa otroliga bilder - utan förkunskaper. Man använder duk, olika färger och verktyg som gummispackel, breda penslar, maskerings ark, sand, vax, mm. Vi går genom olika tekniker och möjligheter. Enkelt men roligt. Jag har allt material med mig så du kan komma bara med gott humör och vilja. För dig som saknar självförtroende i målandet och behöver tro att du kan få det att hända.

Pouring Fluid målning

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell! En målar kurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål. Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se.

Pris 1100:- (Boka längre ned på sidan)

3-dagars Målarkurs med 4 olika tekniker

Nytt datum kommer!

Kursernas innehåll:

Måla med akvarell

En teknik för dig som vill prova på eller som målat tidigare i akvarell. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Måla akryl

En teknik för dig som vill prova på eller som målat tidigare med akryl. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.
Du får två dukar, akrylfärg och under dagen målar du med kursledaren hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser.

Abstrakt modern målning

Du kan välja att måla med denna teknik när vi målar med akryl. Man använder duk, olika färg och andra verktyg som gummispackel, breda penslar,
maskerings ark, sand, vax, mm. Vi går igenom olika tekniker och möjligheter.

Pouring fluid

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell!

Passar både dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare.

Pris 2200:-/ För alla 3 dagarna. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. (Boka längre ned på sidan)

Keramik med Rakubränning 2 dagars-kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Under 2 tillfällen provar vi på keramik med rakubränning. Första dagen skapar vi 2-3 olika alster i lera. En skål, figur eller skulptur med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Dag två då din keramik är bränd och klar att glasera är vi ute i naturen och bränner våra glaserade alster. Därefter lägger vi keramiken i hyvelspån för att få olika effekter. Raku är en gammal japansk teknik med fantastiskt resultat. (Datum för dag 2 bestämmer vi tillsammans när vi ses) Ej drejning. Pris 1595:- (Boka längre ned på denna sida)

Bränn din keramik i Raku-ugn

Datum efter överenskommelse

Du som ha egen skröjbränd keramik kan bränna raku med Mila Druneckas glasyr och raku-ugn. Du klara dig själv men Mila är tillgänglig och finns till hand vid bränningen. Pris: 800:-. För intresse kontakta Mila på 070-9743677.

Göra ljus till jul 2 dagars-kurs

Nytt datum kommer för 2024

Vi skapar spänning med gjutna ljus där torkade blommor och frukt blir till konstverk. Utforska magin när sojavax smälter in i dekorerade glasformar. Kursen fylls av kreativitet och avslöjar ljusens hemligheter i två fängslande delar. Kursledare Susbeel Baig. (Boka längre ned på denna sida)

OBS! Avbokning görs senast 1 vecka innan kursstart. Du får då erbjudande om annat datum längre fram. Vid senare avbokning debiteras avgift om vi ej kunnat fylla platsen! Gäller alla kurser! 

Bokning

Boka plats i tid. Jag bekräftar din bokning via mejl eller sms.