KOMMANDE KURSER

Boka längre ned på denna sida

Nu finns både online kurser och fysiska kurser att boka. Scrolla ner så ser du alla kurser samt datum.

Online kurs Gjuta betong

Anna från Annas Veranda har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig att gjuta några små saker i betong. Jag gjuter en dörrstopp och en liten kruka. Du får också lära dig lite om materialet betong, tips och trix och teknik för att lyckas.

Om du köper kursen får du också dra av hela beloppet om du kommer på fysisk kurs hos mig inom samma område. I det här fallet Kurs i att Gjuta betong där jag Anna Jakobsson är kursledare.

Material: Finbetong, (Finns på byggvaruhus) slev att blanda med, plastbunkar och engångsmuggar, vatten, rep, ståltråd, stålborste för efterbehandling och gärna munskydd.

Filmen är ca 25 minuter lång. Kursledare Anna Jakobsson. Pris 100:-

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Gjuta betong", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 100:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Online kurs Mosaik på betong

Anna från Annas Veranda har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig att sätta mosaik på betong. Jag sätter mosaik på en dörrstopp men du kan sätta mosaik på i stort sett allt hårt material. Du får också lära dig tips och trix och teknik för att lyckas.

Om du köper kursen får du också dra av hela beloppet om du kommer på fysisk kurs hos mig inom samma område. I det här fallet Kurs i Mosaik på betong där jag Anna Jakobsson är kursledare.

Material: Porslin eller mosaik, (Mosaikkartor finns att köpa på byggvaruhus) Husfix eller lim ex. Pl 400, Kakelfog, Gummispatel eller slickepott och Svamp att torka av överflödigt kakelfog med.

Filmen är ca 20 minuter lång. Kursledare Anna Jakobsson. Pris 100:-

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Mosaik på betong", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 100:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Online kurs Måla med strykjärn

Anna från Annas Veranda har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig att Måla med strykjärn. Jag lär dig grunderna, teknik och hur man målar naturmotiv. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra!

Om du köper kursen får du också dra av hela beloppet om du kommer på fysisk kurs hos mig inom samma område. I det här fallet Kurs i att Måla med strykjärn där jag Anna Jakobsson är kursledare.

Material: Strykjärn, (Slätt strykjärn utan ånga) vaxblock/vaxkritor, blankt papper att måla på, hushållspapper att rengöra strykjärnet med, och underlägg (en tidning eller liknande, ej plast)

Filmen är ca 20 minuter lång. Kursledare Anna Jakobsson. Pris 100:-

Vill du köpa ett set med strykjärnsmålningsmaterial (strykjärn, vaxblock, verktyg, papper m.m) Pris 575:- så kontakta mig på annasveranda@gmail.com)

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Måla med strykjärn", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 100:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!


Online kurs Metal Art

Anna från Annas Veranda har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig Metal Art. I den här onlinekursen får du lära dig hur du kan göra om något du kanske redan har hemma så att det liknar metall ex. en tavla, kartong, plastkruka, frigolitskiva eller i stort sett vad som helst!

Om du köper kursen får du också dra av hela beloppet om du kommer på fysisk kurs hos mig inom samma område. I det här fallet Kurs i Metal Art där jag Anna Jakobsson är kursledare.

Material: Aluminiumtejp, (Finns på bl.a Biltema) akrylfärg (Svart), kartongbitar och ex. platta pappersfigurer, skumbokstäver, svamp att måla med, verktyg att göra mönster med och papper/fuktig trasa att torka av färgen med

Filmen är ca 35 minuter lång. Kursledare Anna Jakobsson. Pris 100:-

Är du intresserad av att köpa verktyg så kontakta mig på annasveranda@gmail.com.

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Metal Art", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 100:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Pouring Fluid målning

Tisdag 26/1 kl. 17.30-20.30

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell!

En målar kurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare Mila Drunecka

Fika och kaffe/te ingår. Pris: 650:- (Boka längre ned på sidan)

Make Make betonglera 3 dagars kurs år 2021 

Lördag 30/1 kl. 11-16 ca. Söndag 31/1 kl. 10-16. Tredje dagen för målning bestämmer vi på plats.

Ledare: Anna Jakobsson

Boende på närliggande hotell går att ordna eller ta med husvagn/husbil.

Passar för nybörjare

Pris 1900:- (Boka längre ned på denna sida)

I priset ingår dekorationsbetong (Make make, betonglera), Frigolit som man bygger "skulptur" med först, samt Color fix och färg som man använder på kursen.

Första dagen har man teori samt bygger skulptur och lägger första lagret med betongleran.

Man tillverkar en skulptur i frigolit med hjälp av värme"knivar". (Bra om man redan innan kursstart har tänkt ut ungefär vilken figur/skulptur man vill göra, kanske något som är "just du" eller något
du vill ha i din trädgård eller annat)

Andra dagen fortsätter man med betongleran och formar och bygger på sin figur/skulptur.

Tredje dagen färdigställer man sitt alster samt målar. Samma dag är ditt alster klart att ta hem.

Gå gärna in på sidan www.makemake.dk och facebooksidan "Make Make" för bilder, info och filmer om kurserna samt vad andra har gjort i Make Make.

Måla med akvarell

Tisdag 2/2 kl. 17.30-20.30

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare i akvarell. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål. Kursledare Mila Drunecka. Pris: 600:- (Boka längre ned på denna sida)

Kurs i Keramik

Onsdag 3/2 kl. 17.30-20.30

Under 2 tillfällen provar vi på keramik. Första dagen skapar vi 2-3 olika alster i lera. En skål, figur eller skulptur med hjälp av kursledare Mila Drunecka. Dag två då dina alster är brända och klara målar och patinerar vi dem med olika färger, vax och annat. (Datum för dag 2 bestämmer vi tillsammans när vi ses) Ej drejning. Pris 850:- (Boka längre ned på denna sida)

Mosaik på betong och Mosaik på växtstödsknopp till rostigt armeringsjärn 2 dagars-kurs

Torsdag 4/2, 2021 kl. 17.30-20.30

Nästa tillfälle/Dag 2 bestämmer vi ihop på plats! Tag med porslin eller/och mosaik (Mosaik kan köpas på bl.a Hornbach i kartor på kakelavdelningen) och något alster i betong så berättar jag och visar hur man gör mosaik på föremålet! (Har du inte betongalster hemma så löser vi det på plats) Ta inte för stort föremål då det är mer tidskrävande! Vi gör också växtstödsknoppar med mosaik! Dag 1 bearbetar vi mosaiken och sätter den på plats och dag 2 gör vi slutarbetet!  Pris 650:-. Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Workshop "Gjuta i latexformar"

Söndag 7/2 kl. 11-14

En workshop för dig som gjutit betong tidigare. Välj och vraka mellan massor av formar som vi gjuter i. Britt-Marie Andréasson tar med sig underbara gjutformar i latex. Pris 595:- Urplockning av betongen sker några dagar senare. (Boka längre ned på denna sida)

Make make betonglera 2 dagars

Onsdag 10/2 kl. 17.30-20.30 plus en extra dag för målning som vi bestämmer på plats

Gör växtstödsknoppar till rostigt armeringsjärn och "drakägg" i Make make betonglera! En kortare kurs i Make make där du får lära känna betongleran och skapa mindre föremål. Dag 2 målar vi våra alster med make make färger och colorfix. Det finns även kurs i att göra latexformar av sina alster så att man kan gjuta fler i ex. betong! Kursledare Anna Jakobsson. Pris 650:- (Boka längre ned på denna sida)

Rosta, ärga och måla betong kurs

Lördag 13/2 kl. 11-14

Kursledare Britt-Marie Andreasson visar olika sätt att rosta och ärga. Hon visar även andra fina målartekniker som Chalkpaint, Shabby Chic, torrmålning, vaxning, spraymålning mm. Betongalster att testa dessa olika tekniker på ingår!
Pris 595:-
(Boka längre ned på denna sida)

Måla med strykjärn förälder/barn vuxen/barn

Söndag 14/2 kl. 11-14

Gör något kul ihop med barnen! Måla med strykjärn! Passande ålder på barn från 7 år. Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 550:-/en vuxen + 1 barn. Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Keramik för vuxna/barn  Sportlov

Tisdag 16/2 kl. 11-14

En kurs som är passande för barn från 8 år med vuxen. Vi skapar olika figurer med självtorkande lera såsom ex. spöken eller annat med egen fantasi och med hjälp av lärare. Självtorkande lera torkar snabbt så vi hinner måla och dekorera våra alster samma dag. Varje par (vuxen/barn) har sitt eget bord, och mängden deltagare är begränsad. Kursledare Mila Drunecka

Pris: 390:- för 1 vuxen med 1 barn. (Boka längre ned på denna sida)

Måla akryl

Söndag 21/2 kl. 11-15

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare med akryl. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.
Du får två dukar, akrylfärg och under dagen målar du med kursledaren hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser. Kursledare Mila Drunecka. Pris 700:-
(Boka längre ned på denna sida)

Metal Art

Onsdag 24/2 år kl. 17.30-20.30

Med aluminiumtejp, kartong, färg, frigolit och annat skoj gör vi häftiga tavlor eller annat med metall-look. Passar dig som är nybörjare! Alla kan! (Boka längre ned på denna sida)

Pris 450:-/person. Ledare Anna Jakobsson
(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut Metal Art!)

Måla på textil Vuxen eller vuxen med barn från 8 år

Torsdag 25/2 kl. 17.30-20.30

Varje deltagare få sin egen tygkasse att måla på. Man kan måla för hand eller trycka med stenciler, som kursledaren har med. Vi använder speciella textilfärger, som går att tvätta efter strykning. Du kan också ta med egen t-shirt eller kudde (kuddvar) och testa egen design med hjälp av kursledare Mila Drunecka. Man kan köpa kuddar/kuddvar på plats.
Pris 395:-
(Boka längre ned på denna sida)

Betongkurs Förälder/barn Vuxen/barn

Söndag 28/2 kl. 11-14

Gör något kul ihop med barnen! Lär er gjuta vackra och roliga saker i betong! Jag pratar om och visar formar, berättar om vad man ska tänka på när man gjuter och sen gjuter vi på resten av tiden. Du som vuxen tar ansvar för barn du tar med och hjälper barnet med gjutning efter instruktioner från ledare. Jag som ledare hjälper så klart också till. Lämplig ålder på barnet från 7 år.

Pris 650:-/sammanlagt för 1 vuxen + 1 barn. Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Betongkurs 3 timmar

Torsdag 4/3 kl. 17.30-20.30

För nybörjare eller för dig som gjutit lite innan! Vi gjuter lite mindre saker såsom krukor, ljushållare och lite annat smått och gott! Vi lär oss olika tekniker för att få ett bra och fint resultat! Formar finns till utlåning på kursen. Pris 550:- Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Workshop "Måla på betong"

Onsdag 10/3  kl. 17-20

En målarworkshop för dig som gått kursen "Rosta, ärga, krackelera och måla betong" på Annas Veranda tidigare. Tag med egna betongalster eller köp till bra pris av Britt-Marie Andréasson som håller i workshopen. Repetition och inspiration och/eller bara frossa i olika tekniker som du lärt dig tidigare men kanske inte har färger eller material till hemma. All färg ingår! En stund i gemenskap och förädling av betongen! Pris 250:- (Boka längre ned på denna sida)

Måla med strykjärn

Torsdag 11/3 kl. 17.30-20.30

Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 450:-/person Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida) (Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut hur man målar med strykjärn!)

Gör din egen gjutform i Latex

Söndag 14/3 kl. 11-14

Lär dig pensla egna formar till betonggjutning med latex. Du får också lära dig hur man gör stödformar till gjutformar.

Pris 495:-. Kursledare Britt-Marie Andreasson (Boka längre ned på denna sida)

Prova på tovning 

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för denna kurs i anmälan nedan!

Vi skapar tokfåglar i olika former. Pippi, höna, kyckling eller andra vidunder. Allt material och fika ingår. Pris 250:- (Minsta antal 4 pers.) Kursledare Maria Rossövik.

Kurs i Makramé

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för denna kurs i anmälan nedan!

Jessica Ek håller kurs i makramé. Du får lära dig grunderna i denna teknik som bygger på ett antal knopar och flätningar som varieras på olika sätt. Genom detta får du skapa en växt-ampel som gör sig fint i ett fönster. Välkommen in i det textila hantverkets värld! Pris 295:-

4 dagars-kurs i betong "Allt vi kan om betong"

Nya datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Här kommer ett riktigt bra erbjudande för dig som vill lära dig (nästan) allt om betong! Vi kommer att frossa i betonggjutning, och lära dig olika tekniker om hur du kan förädla betongen, göra formar och formstöd och arbeta med make make betonglera och lite till! Sju kurser som blir en härlig 4 dagars kurs! Tag med matsäck alla dagar, handskar, hink och slev, oömma kläder, mosaik/porslin (se kursbeskrivning nedan)

Pris 2250:- sammanlagt för 4 dagar! Kursledare Britt-Marie Andreásson och Anna Jakobsson

Dag 1

Förmiddag: Grundkurs betonggjutning

Eftermiddag: Limma mosaik på betong. Ta med porslin eller/och mosaik som man ex. kan köpa på byggvaruhus i lösa kartor (Hornbach bl.a säljer kartvis).

Dag 2

Förmiddag: Du får lära dig hur man gör egna latexformar och stödformar till betonggjutning.

Eftermiddag: Gjut i massor av härliga latexformar som kursledaren har med sig.

Dag 3

Förmiddag: Mosaik på betong. Nu har limmet torkat och det är dags att foga mosaiken.

Eftermiddag: Gör växtstödsknoppar till armeringsjärn med Make make betonglera.

Dag 4

Förmiddag: Måla, ärga, rosta betong. Med olika färger och vax mm färgsätter vi betongalster.

Eftermiddag: Sätt vackra servett-decoupage på betongalster.

Prova-på-att-tälja

Nytt datum kommer

Sätt upp dig på intresselista för kommande täljworkshop i bokning nedan!

Anders Lindberg med mångårig erfarenhet av täljning, kurser och som skrivit böcker i ämnet tälja m.m kommer till Annas Veranda och har prova-på-att-tälja-kurs för vuxna. Han berättar om vilket träslag som passar, hur man ska hantera det och olika alster man kan göra samt tekniker. Sen täljer vi lite smått och gott samt fikar och umgås. Pris 395:- (Boka längre ned på denna sida)

Mixed media

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

En härligt kreativ kurs där vi arbetar med olika sorters material och skapar en tavla.
Kursledare Britt-Marie Andreasson och Helena Alexandersson (Art by Helena Alexandersson)

Pris 595:- Allt material ingår!

Sidenmålning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Måla din egen scarve/scarf i siden med franska sidenfärger, Kursledare Ulla Petersson tar sedan med sig de målade scarvesen och ångfixerar dem. Pris 795:-

Tova till din trädgård

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

En heldag med tovning, glädje och inspiration att skapa något fint till din trädgård, balkong eller skogsglänta. Det kan vara en ytterkruka, en ampel, ett murrigt litet murmeldjur med godis i munnen eller klockblommor att hänga i rabatten. Vi är ute i friska luften och hoppas solen skiner på oss men bäst att vara bra klädd. Tovningen kommer att hålla oss varma :). Tag med egen enkel lunch, vi bjuder på kaffe o fika. Pris: 550:-. Material till ett skapat ting ingår i priset. Hinner du fler alster så tillkommer materialkostnad. Kursledare Maria Rossövik

Prova på tovning

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Vi skapar sagolika änglar eller älvor i olika former att hänga i fönstret eller varhelst du vill. Du får prova på både våttovning och redskapet filtnål. Material såsom ull, pärlor, tråd och fika ingår. Pris 250:- (Minsta antal 4 pers.)

Glasfusing

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Gör dina egna smycken i glas. Vi arbetar i kallt glas i alla färger. Du skär, klipper och limmar ihop ditt smycke som får den färg och form du vill ha. Kursledaren tar hem och smälter i passande temperatur. Du får tillbaka dina alster ca 1-2 veckor senare. Pris 295:-. Två smycken ingår i priset. Du kan köpa till extra glas och göra fler smycken under kvällen á 30:-/styck. Kursledare Marie-Louise Hansson

Gjuta i alginat

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Vi gör en form i alginat (engångsform) och gjuter din hand i gips! Efter kursen kan du gjuta barnens fötter/händer, brudparets händer, dina händer/fötter, familjens händer, hundens tass, och mycket annat! Handen som du gjuter får du såklart ta med hem! Pris 495:-.

För inspiration se www.makemake.se www.makemake.dk

Tovning för dig som har tovat tidigare

Nytt datum kommer!

Sätt upp dig på intresselista genom att skriva i anmälan nedan!

Innehåll: Olika mönster och former

Vi utforskar de olika teknikerna för att kunna skapa form, ihåligt och mönster för våra olika alster. Runda, rutmönstrat, knottriga, puttekulle ihåliga, gjorda på ballonger m.m. Det kan bli skålar, vaser, flaskvärmare/kylare, ytterkrukor, kattgrotta o.s.v. Pris 550:- plus materialkostnad. Fika ingår. (Minsta antal 4 pers.)


Växtkon i pil!

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Gör en stor och ståtlig växtkon med pilflätning att pryda rabatten eller krukan med. Christian Erlandsson från bl.a "Jul med Ernst" lär ut hur man gör!

Pris 495:-. 

Sy din egen tygkasse/väska

Nytt datum kommer! 

Sätt upp dig på intresselista genom att skriva i anmälan nedan!

På denna kurs återbrukar vi textiler och annat som du har liggandes hemma! Eller kanske har du köpt ett tyg som bara ligger och väntar på att få bli en tygkasse som man kan handla med, lägga saker i eller bli en perfekt gå-bort-present?

Här kommer lite tips på vad du kan ta med: Gamla gardiner, trasiga eller urväxta jeans, jeansskjorta eller annan skjorta, linnehanddukar, broderade kuddfodral, paradhanddukar, mormors broderade dukar, små bitar av spets och band, en virkad duk på en färgad bakgrund, lakan eller annat tyg till foder, andra tyger/textil o.s.v. Du tar med dig det du har av stumma tyger (ej jersey eller stretch) och så väljer vi ut ihop vad som kan fungera.
Tag med symaskin (skall klara raksöm), tråd, knappnålar, sax och måttband.
Strykjärn och diverse reservprylar att använda finns på plats!

Max antal deltagare 6 personer! Pris 250:- Kursledare Madelene Wistrand BerntsonMåla med strykjärn

 Jag kommer till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut hur man målar med strykjärn!
Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul.

Pris 395:-/person Ledare Anna Jakobsson

OBS! Avbokning görs 1 vecka innan kursstart. Vid senare avbokning debiteras avgift om vi ej kunnat fylla platsen! Gäller alla kurser! 

Onlinebokning

Boka plats i tid. Jag bekräftar din bokning via mejl.