KOMMANDE KURSER

Boka längre ned på denna sida

Nu finns både online kurser och fysiska kurser att boka. Scrolla ner så ser du alla kurser samt datum.

Online kurs Gjuta betong

Anna från Annas Veranda har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig att gjuta några små saker i betong. Jag gjuter en dörrstopp och en liten kruka. Du får också lära dig lite om materialet betong, tips och trix och teknik för att lyckas.

Material: Finbetong, (Finns på byggvaruhus) slev att blanda med, plastbunkar och engångsmuggar, vatten, rep, ståltråd, stålborste för efterbehandling och gärna munskydd.

Filmen är ca 25 minuter lång. Kursledare Anna Jakobsson. Pris 200:-

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Gjuta betong", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Oneline kurs Tillverkning av Latexform och stödform 

Britt-Marie Andre´asson har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig att tillverka latexformar och stödformar.

Filmerna innehåller allt man behöver veta för att göra egna gjutformar med stödform. Mycket tips och trix, info om latex och övrigt material för tillverkning av formar, inköpsställen, val av föremål och förberedelser, hur man penslar olika föremål samt tillverkning av olika stödformar.

Kursen är på 2 filmer (Du får båda) på ca 50 minuter vardera och Britt-Marie skickar även med all info nedskrivet som kommer via mail. Pris 550:-. Ni som gått kursen live tidigare kan köpa den för 300:- som repetition. Mycket detaljrik och även ny info har tillkommit

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa. "Film latexform ", skriv i dagens datum och mailadress så mailar vi dig länken så snart vi kan. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 300:-/550:- till swishnummer 0702-395230, Bittans Hantverk. Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer vi med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Online kurs Mosaik på betong

Anna från Annas Veranda har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig att sätta mosaik på betong. Jag sätter mosaik på en dörrstopp men du kan sätta mosaik på i stort sett allt hårt material. Du får också lära dig tips och trix och teknik för att lyckas.

Material: Porslin eller mosaik, (Mosaikkartor finns att köpa på byggvaruhus) Husfix eller lim ex. Pl 400, Kakelfog, Gummispatel eller slickepott och Svamp att torka av överflödigt kakelfog med.

Filmen är ca 20 minuter lång. Kursledare Anna Jakobsson. Pris 200:-

Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Mosaik på betong", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!

Online kurs Måla med strykjärn

Anna från Annas Veranda har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig att Måla med strykjärn. Jag lär dig grunderna, teknik och hur man målar naturmotiv. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra!

Material: Strykjärn, (Slätt strykjärn utan ånga) vaxblock/vaxkritor, blankt papper att måla på, hushållspapper att rengöra strykjärnet med, och underlägg (en tidning eller liknande, ej plast)

Filmen är ca 20 minuter lång. Kursledare Anna Jakobsson. Pris 200:-

Vill du köpa ett set med strykjärnsmålningsmaterial (strykjärn, vaxblock, verktyg, papper m.m) Pris 575:- så kontakta mig på annasveranda@gmail.com)

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Måla med strykjärn", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!


Online kurs Metal Art

Anna från Annas Veranda har med hjälp av Felicia Skoog spelat in den här onlinekursen där du får lära dig Metal Art. I den här onlinekursen får du lära dig hur du kan göra om något du kanske redan har hemma så att det liknar metall ex. en tavla, kartong, plastkruka, frigolitskiva eller i stort sett vad som helst!

Material: Aluminiumtejp, (Finns på bl.a Biltema) akrylfärg (Svart), kartongbitar och ex. platta pappersfigurer, skumbokstäver, svamp att måla med, verktyg att göra mönster med och papper/fuktig trasa att torka av färgen med

Filmen är ca 35 minuter lång. Kursledare Anna Jakobsson. Pris 200:-

Är du intresserad av att köpa verktyg så kontakta mig på annasveranda@gmail.com.

(Boka i anmälan nedan genom att skriva vilken kurs du vill köpa ex. "Film Metal Art", skriv i dagens datum och mailadress så mailar jag dig länken samma dag. I anslutning till att du bokar kursen så swishar du avgiften 200:- till swishnummer 123 25 796 96 (Annas Veranda). Har du ej swish så skriv det i anmälan så återkommer jag med kontonummer. OBS! Filmen är skyddad av upphovsrätten och får ej delas!


Klippkort  

För Öppen verkstad, Yoga, Kreativ kurs

Datum, tider och info för Öppen Verkstad står under fliken "Klippkort"Yoga med Belinda

Soft flow Onsdagar kl. 17.00-18.00

Yinyoga  Onsdagar kl. 18.15-19.15

För info och bokning se under fliken "Yoga/Massage"

Mediyoga med Monica Eriksson

Prova på Tisdag 19/10 kl. 17.30-18.50.  Pris 100:-

Därefter blir det Mediyoga med Monica alla tisdagar 17.30-18.50. Gäller 2 november - 7 december och alla onsdagar kl. 10-11.20 (med undantag för 24/11) Gäller 3 november - 8 december              

Pris 160:-/tillfälle. För info och bokning se under fliken "Yoga/Massage"

Pilates grupp med Renée Öberg

Måndagar kl 18-19.

Pilates AW sista fredagen i månaden kl. 16.30-18.

Massage Torsdagar och fredagar

För info och bokning se under fliken "Yoga/Massage"

Pia Johansson från Torslanda naturmedicin erbjuder

Måndagar från kl. 15.00

Prova på Bemer mikrocirkulation behandling 150:- (Erbjudandet gäller året ut)

Svensk klassisk massage med koppning

Näringsanalys : QRMA För att upptäcka obalanser i kroppen såsom näringsbrister och obalans i kroppens organ 

Torrblodsanalys och frekvensanalys

Försäljning av näringstillskott Pia säljer också olika näringstillskott från EVP.

För info och bokning se under fliken "Yoga/Massage"

Djupavslappning med klangskålar med Carina Mare

Onsdag 8/12 kl. 20-21

För info och bokning se under fliken "Yoga/Massage"

Bränn din keramik i Raku-ugn

Datum efter överenskommelse

Du som ha egen skröjbränd keramik kan bränna raku med Mila Druneckas glasyr och raku-ugn. Du klara dig själv men Mila är tillgänglig och finns till hand vid bränningen. Pris: 800:-. Skriv ditt intresse i anmälan nedan så kommer vi överens om en datum.

Prova på tovning

Lördag 23/10 kl. 11-15 Fullbokad!

Vi skapar sagolika änglar/féer/älvor i olika former att hänga/ställa i fönstret eller varhelst du vill. Du får prova på både våttovning och redskapet filtnål. Material såsom ull, pärlor, tråd och fika ingår. (Minsta antal 4 pers.) Kursledare Maria Rossövik. Pris 395:- (Boka längre ned på sidan)

Luffarslöjd/Trådslöjd

Söndag 24/10 kl. 11-14

Vi går igenom grundtekniken för att skapa av ståltråd och kikar på olika varianter för att inspireras. Sedan är det fritt fram att skapa dina egna unika ståltrådsalster med hjälp av kursledare! Materialet ingår i priset och verktyg finns på plats. Inga förkunskaper krävs. Passar för nybörjare samt de som gått kurs tidigare. Målet är att man "blir vän med" tråden och verktygen genom att man provar på och hinner med att tillverka flera mindre föremål som man lätt kan göra personliga och utforma till sin egna design! Exempelvis liten skål, värmeljuslykta, ljusstake, krokar, olivsked, blomsterpinnar, bokmärke potatissticka, servettringar, hängande julprydnad som ängel, stjärna eller annat. Pris 500:- Kursledare: Birgit Lorenz (Stål&Tråd). (Boka längre ned på sidan)

Brodera på dina kläder

Onsdag 27/10 kl. 17-21

Tag med ett eller flera plagg som kanske har ett hål, en fläck eller som du vill piffa till. Kursledare Helen Kurtsdotter-Berntsson visar olika tekniker och idéer hur du kan brodera. Tag gärna med broderigarn eller köp till bra pris på plats. Pris 450:-/deltagare. (Boka längre ned på sidan)

Kurs i Makramé Växtampel

Söndag 31/10 kl. 11-14

Jessica Ek håller kurs i makramé. Du får lära dig grunderna i denna teknik som bygger på ett antal knopar och flätningar som varieras på olika sätt. Genom detta får du skapa en växt-ampel som gör sig fint i ett fönster. Välkommen in i det textila hantverkets värld! Pris 395:- (Minsta antal 5 pers). (Boka längre ned på sidan)

Gjuta betong i strumpbyxor Höstlov

Måndag 1/11 kl. 11-14

På denna kurs får du gjuta roliga och härliga figurer i strumpbyxor. Såsom myror, pumpor, tomtar, svampar, snögubbar och annat. Bara fantasin sätter gränser.

Om du har så ta med strumpbyxor, annars så finns det på plats.

Kursledare Britt-Marie Andréasson. Pris 550:-/1 vuxen + 1 barn. Lättare fika ingår (Boka längre ned på sidan)

Måla på textil vuxen med barn från 7 år Höstlov

Tisdag 2/11 kl. 11-14

Tag med egen t-shirt och andra textiler (barnkläder mm) och testa egen design med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Man kan måla för hand eller trycka med stenciler, som kursledaren har med. Vi använder speciella textilfärger, som går att tvätta efter strykning.
Pris 550:-/1 vuxen + 1 barn. Lättare fika ingår
(Boka längre ned på denna sida)

Metal Art förälder/barn vuxen/barn Höstlov

Torsdag 4/11 kl. 11-14

Gör något kul ihop med barnen! Med aluminiumtejp, kartong, färg, frigolit och annat skoj gör vi häftiga tavlor eller annat med metall-look. Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 550:-/1 vuxen + 1 barn. Lättare fika ingår. Ledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på sidan)

Bygg med Lego förälder/barn vuxen/barn Höstlov

Fredag 5/11 kl. 11-14

Gör något kul ihop med barnen! Släpp loss fantasin och bygg med massor av härligt lego i 3 timmar. På plats finns Christina Gustafsson. Lättare fika ingår. Pris 150:-/ 1 vuxen + 1 barn. (Boka längre ned på sidan)

Rosta, ärga och måla betong kurs

Lördag 6/11 kl. 11-14

Kursledare Britt-Marie Andreasson visar olika sätt att rosta och ärga. Hon visar även andra fina målartekniker som Chalkpaint, Shabby Chic, torrmålning, vaxning, spraymålning mm. Betongalster att testa dessa olika tekniker på ingår!
Pris 650:-
(Boka längre ned på denna sida)

Måla akryl

Måndag 8/11 kl. 18-21

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare med akryl. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.
Du får två dukar, akrylfärg och under dagen målar du med kursledaren hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Pris 750:-
(Boka längre ned på denna sida)

Abstrakt modern målning

Tisdag 9/11 kl. 18-21

En inspiration till att att komma igång eller fortsätta måla.
Du kan skapa otroliga bilder - utan förkunskaper. Enkelt och roligt.
Man använder duk, olika färg och andra verktyg som gummispackel, breda penslar,
maskerings ark, sand, vax, mm. Vi går igenom olika tekniker och möjligheter.
..för dig som saknar självförtroende i målandet och för alla andra.
Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se.
Pris: 750:- inkl. fika.
(Boka längre ned på sidan)

Fortsättningskurs Silversmide

Onsdag 10/11 kl 17-21

Fortsättningskurs i silversmide för dig som gått silversmide grundkurs med Jessica tidigare.

Vi behöver veta vilken kedja du vill göra 2 veckor innan kursstart. Alla behöver inte göra samma kedja. Olika kedjor att välja på finns på kursledarens hemsida https://jexdesign.se/smycken/kedjor

Kursledare Jessica Erixon JEX design. Pris 600:-/person + material 20:-/gram. (Boka längre ned på denna sida)

Make make betonglera 2 dagars kurs

Med start Torsdag 11/11 kl 18-21

Vi gör små figurer/alster, växtstödsknoppar till rostigt armeringsjärn och "drakägg" i Make make betonglera! En kortare kurs i Make make där du får lära känna betongleran och skapa mindre föremål. Dag 2 målar vi våra alster med make make färger och colorfix. Det finns även kurs i att göra latexformar av sina alster så att man kan gjuta fler i ex. betong! Kursledare Anna Jakobsson. Pris 650:- (Boka längre ned på denna sida)

Workshop "Måla på betong"

Torsdag 18/11 kl. 17.30-20.30

En målarworkshop för dig som gått kursen "Rosta, ärga, krackelera och måla betong" på Annas Veranda tidigare. Tag med egna betongalster eller köp till bra pris av Britt-Marie Andréasson som håller i workshopen. Repetition och inspiration och/eller bara frossa i olika tekniker som du lärt dig tidigare men kanske inte har färger eller material till hemma. All färg ingår! En stund i gemenskap och förädling av betongen! Med 10-klippkort 200:-. Med 5-klippkort 250:- Vid 1 gång 300:- (Boka längre ned på denna sida)

Gör din egen gjutform i Latex

Söndag 21/11 kl. 11-14

Lär dig pensla egna formar till betonggjutning med latex. Du får också lära dig hur man gör stödformar till gjutformar.

Pris 595:-. Kursledare Britt-Marie Andreasson (Boka längre ned på denna sida)

Smycken och annat i Resin

Söndag 21/11 kl. 17-20

Gör vackra och unika smycken och annat smått i resin. Kan bli hur läckert som helst. Vi använder oss av massor av spännande saker att gjuta in, såsom strössel, pärlor, berlocker och massor av annat kul. Resinet blir hårt som glas och genomskilnigt eller så kan man välja att färga det. Dina alster härdar några dagar innan det är dags att hämta hem dem. Pris 495:- (Tillkommer andningsmask 150:- om du ej har egen) Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Luffarslöjd/Trådslöjd

Måndag 22/11 kl. 18-21

Vi går igenom grundtekniken för att skapa av ståltråd och kikar på olika varianter för att inspireras. Sedan är det fritt fram att skapa dina egna unika ståltrådsalster med hjälp av kursledare! Materialet ingår i priset och verktyg finns på plats. Inga förkunskaper krävs. Passar för nybörjare samt de som gått kurs tidigare. Målet är att man "blir vän med" tråden och verktygen genom att man provar på och hinner med att tillverka flera mindre föremål som man lätt kan göra personliga och utforma till sin egna design! Exempelvis liten skål, värmeljuslykta, ljusstake, krokar, olivsked, blomsterpinnar, bokmärke potatissticka, servettringar, hängande julprydnad som ängel, stjärna eller annat. Pris 500:- Kursledare: Birgit Lorenz (Stål&Tråd). (Boka längre ned på sidan)

Måla med akvarell

Tisdag 23/11 kl. 18-21

En målarkurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare i akvarell. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se Pris: 650:- (Boka längre ned på denna sida)

Pouring Fluid målning

Onsdag 24/11 kl. 18-21

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell!

En målar kurs för dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se.

Pris: 695:- (Boka längre ned på denna sida)

Workshop "Gjuta i latexformar"

Lördag 27/11 kl. 11-14

En workshop för dig som gjutit betong tidigare. Välj och vraka mellan massor av formar att gjuta i. Britt-Marie Andréasson tar med sig underbara gjutformar i latex. Pris 650:- Urplockning av betongen sker några dagar senare. (Boka längre ned på denna sida)

Väggbonad i Makramé

Lördag 27/11 kl. 15-18

Gör en väggbonad i makramé. Vi går igenom grunderna i att knyta en väggbonad och varje deltagare får göra sin egen. Material ingår men tag gärna med en fin pinne från skogen/stranden (ca 50 cm lång och 2-5 cm diameter) att knyta bonaden på. Kursledare Elisabeth Carlund och Barbro Thorin. Pris 495:- (Boka längre ned på sidan)

Prova på tovning

Söndag 28/11 kl. 11-15

Vi skapar härliga vättar/tomtar i olika färger och form. Du får prova på både våttovning och redskapet filtnål. Material såsom ull, pärlor, tråd och fika ingår. (Minsta antal 4 pers.)            Kursledare Maria Rossövik. Pris 395:- (Boka längre ned på sidan)

Gjuta i alginat

Söndag 28/11 kl. 15.30-19.00

Vi gör en engångsform i alginat av din hand som du sedan gjuter i gips. Efter kursen kan du gjuta barnens fötter/händer, brudparets händer, dina händer/fötter, familjens händer, hundens tass, och mycket annat! Handen som du gjuter får du såklart ta med hem!

Kursledare Anna Jakobsson och Christina Gustafsson. Pris 650:-. (Boka längre ned på denna sida)

Julpysselkväll med betong och annat kul

Torsdag 2/12 kl. 18-21

Måla och/eller gör decoupage på betongtomte/vätte, Måla annan julbetong, Plantera julgrupp i rostiga burkar med spets mm, Gör något juligt i makemake betonglera, Gjut små krukor ex. till hyacint, lite annat smått och gott och såklart Julfika. Pris 595:- (Boka längre ned på denna sida)

Gör din egen drömfångare

Lördag 4/12 kl. 12-15

Jessica Ek håller kurs i hur man gör en drömfångare med bl.a virkade dukar. Pris 450:-. Allt material ingår. (Boka längre ned på sidan)


Julmarknad med hantverksförsäljning

13-19 December

Mer info kommer längre fram!

Betongkurs 3 timmar

Torsdag 13/1 år 2022 kl. 18-21

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

För nybörjare eller för dig som gjutit lite innan! Vi gjuter lite mindre saker såsom krukor, ljushållare och lite annat smått och gott! Vi lär oss olika tekniker för att få ett bra och fint resultat! Formar finns till utlåning på kursen. Pris 550:- Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Metal Art

Torsdag 20/1 år 2022 kl. 18-21

Med aluminiumtejp, kartong, färg, frigolit och annat skoj gör vi häftiga tavlor eller annat med metall-look. Passar dig som är nybörjare! Alla kan! (Boka längre ned på denna sida)

Pris 450:-/person. Ledare Anna Jakobsson
(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut Metal Art!)

Tova Handverkar Utbildning 6 tillfällen

Med start Lördag 22/1 år 2022 kl. 10-17

Tova Handverkar utbildning med Maria Rossövik. Du får lära dig grunden i tovning och vidare utveckling till att Tova i ull. Vi provar olika tekniker både att tova i vått och Tova med filtnål. Vi träffas en gång i månaden och 6 heldagar totalt. Intresserade kan komma på vår julmarknad 13-19 december och se alster från de två grupper som just nu genomgår utbildningen. Max 5 deltagare (Boka längre ned på sidan)

Make Make betonglera 3 dagars kurs

Lördag och söndag 12-13/3 kl. 11-16 år 2022 (3:dje dag för målning bestämmer vi på plats)

Boende på närliggande hotell går att ordna eller ta med husvagn/husbil.

Passar för nybörjare

I priset ingår dekorationsbetong (Make make, betonglera), Frigolit som man bygger "skulptur" med först, samt Color fix och färg som man använder på kursen.

Första dagen har vi teori samt bygger skulptur och lägger första lagret med betongleran.

Man tillverkar en skulptur i frigolit med hjälp av värme"knivar". (Bra om man redan innan kursstart har tänkt ut ungefär vilken figur/skulptur man vill göra, kanske något som är "just du" eller något
du vill ha i din trädgård eller annat)

Andra dagen fortsätter man med betongleran och formar och bygger på sin figur/skulptur.

Tredje dagen färdigställer man sitt alster samt målar. Samma dag är ditt alster klart att ta hem.

Gå gärna in på sidan www.makemake.dk och facebooksidan "Make Make" för bilder, info och filmer om kurserna samt vad andra har gjort i Make Make.

Pris 1900:-. Ledare: Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Gör ditt eget träd av ståltråd

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Vi går igenom grundtekniken för att skapa träd av ståltråd och kikar på olika varianter för att inspireras. Sedan är det fritt fram att skapa ditt egna unika träd! Materialet ingår i priset och verktyg finns på plats. Inga förkunskaper krävs. Pris 450:- Kursledare: Birgit Lorenz (Stål&Tråd) (Boka längre ned på denna sida)

Prova på stickning/stick-kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Vill du lära dig att sticka? Kursledare Marianne Stillbäck lär dig att komma igång med något enklare. Vill du sedan fortsätta kommer fortsättningskurs efter önskemål. Tag gärna med egna stickor och garn. Annars finns stickor på plats samt garn att köpa till bra pris. Pris 295:-.

Betongkurs 5 timmar

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Vi gjuter i massor av formar som finns på plats. Det kan bli krukor, trampstensplattor, ljusstakar, dörrstoppar och massor av andra roligheter. Du lär dig olika tekniker och tips och trix hur man kan göra för att få ett bra resultat. Pris 880:- Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på denna sida)

Betongkurs Förälder/barn Vuxen/barn

Nytt datum kommer

(Kom gärna med önskemål)

Gör något kul ihop med barnen! Lär er gjuta vackra och roliga saker i betong! Jag pratar om och visar formar, berättar om vad man ska tänka på när man gjuter och sen gjuter vi på resten av tiden. Du som vuxen tar ansvar för barn du tar med och hjälper barnet med gjutning efter instruktioner från ledare. Jag som ledare hjälper så klart också till. Lämplig ålder på barnet från 7 år.

Pris 650:-/sammanlagt för 1 vuxen + 1 barn. Ledare Anna Jakobsson 

Mosaik på betong 2 dagars-kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Vi sätter mosaik på betong som grädde på moset! Dag 1 bearbetar vi mosaiken och sätter den på plats och dag 2 gör vi slutarbetet! Dag 2 bestämmer vi ihop på plats! Tag med porslin eller/och mosaik (Mosaik kan köpas på bl.a Hornbach i kartor på kakelavdelningen) och något alster i betong så berättar jag och visar hur man gör mosaik på föremålet! (Har du inte betongalster hemma så löser vi det på plats) Ta inte för stort föremål då det är mer tidskrävande! Vi gör också växtstödsknoppar med mosaik! Pris 650:-. Kursledare Anna Jakobsson (Boka längre ned på sidan)

Måla med strykjärn

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Vi gör abstrakta bilder samt naturmotiv och annat kul. För dig som tror att du inte kan måla och för alla andra också! Passar dig som är nybörjare! Alla kan!

Pris 450:-/person Ledare Anna Jakobsson

(Jag kommer även till er i kompisgänget, arbetsplatsen, föreningen eller annat och tar med allt man behöver och lär ut hur man målar med strykjärn!)

Kurs i Keramik 2 dagars-kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Under 2 tillfällen provar vi på keramik. Första dagen skapar vi 2-3 olika alster i lera. En skål, figur eller skulptur med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Dag två då dina alster är brända och klara målar och patinerar vi dem med olika färger, vax och annat. (Datum för dag 2 bestämmer vi tillsammans när vi ses) Ej drejning. Pris 895:- (Boka längre ned på denna sida

Keramik med Rakubränning 2 dagars-kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Under 2 tillfällen provar vi på keramik med rakubränning. Första dagen skapar vi 2-3 olika alster i lera. En skål, figur eller skulptur med hjälp av kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se. Dag två då din keramik är bränd och klar att glasera är vi ute i naturen och bränner våra glaserade alster. Därefter lägger vi keramiken i hyvelspån för att få olika effekter. Raku är en gammal japansk teknik med fantastiskt resultat. (Datum för dag 2 bestämmer vi tillsammans när vi ses) Ej drejning. Pris 1495:- (Boka längre ned på denna sida)

Glasfusing

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Gör dina egna smycken i glas. Vi arbetar i kallt glas i alla färger. Du skär, klipper och limmar ihop ditt smycke som får den färg och form du vill ha. Kursledaren tar hem och smälter i passande temperatur. Du får tillbaka dina alster ca 1-2 veckor senare. Pris 495:-. Två smycken ingår i priset. Du kan köpa till extra glas och göra fler smycken under kvällen á 30:-/styck. Kursledare Marie-Louise Hansson

Växtstöd med återbrukat porslin

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande datum i anmälan nedan! !

Gör vackra växtstöd till trädgården av armeringsjärn, återbrukat porslin och annat roligt. Material finns på plats men det går också att ta med eget porslin mm. Kursledare Christina Gustafsson. Pris 395:-.

Kalkmålningskurs grundkurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande datum i anmälan nedan! !

Kalkmålning är en målningsteknik där förarbetet inte är det viktigaste och har blivit en populär färg att måla med. Du får lära känna olika sorters kalkfärg och vaxer mm samt målar en eller två lite mindre saker i ex. trä som du tar med hemifrån eller köper på ex. loppis innan kursstart. Det kan vara ljusstake, burk, tavelram eller likn.)

Kursledare Christina Gustafsson. Pris 395:-.

Kalkmålning 2 dagars kurs

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Kalkmålning är en målningsteknik där förarbetet inte är det viktigaste och har blivit en populär färg att måla med. Du får lära känna olika sorters kalkfärg och vaxer mm och målar en liten möbel ex. ett skåp som man klär med tapet inuti eller annan mindre möbel som du tar med dig hemifrån. Kursledare Christina Gustafsson. Pris 995:- (Boka längre ned på denna sida)

Sy något kul av en gammal T-shirt

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Återbrukskurs där du tar med en eller fler t-shirts som du tröttnat på men ändå tycker om eller som blivit för liten eller lite nött. Kanske med något fint tryck på. Det kan ex. bli en mössa, virkad "skål", dragskopåse eller annat kul. Om du har symaskin så ta med den! Pris 350:- Kursledare Helen Kurtsdotter Berntsson.

Sy ekologiska barnkläder

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Mer info kommer!

Decoupage på betong

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Gör vackra motiv på betong med hjälp av färg och servetter. Kursledare Britt-Marie tar med betongalster som ingår och du får dekorera med decoupagen.

Pris 550:- (Boka längre ned på denna sida)

Tova din egen Yoga-matta-väska

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Ta med din yoga-matta och gör din egen väska i ull, färgglad eller mer neutral, du väljer själv.

Kursledare Maria Rossövik. Pris 650:-. (Boka längre ned på sidan)

Mixed media

Nytt datum kommer

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

En härligt kreativ kurs där vi arbetar med olika sorters material såsom virkade dukar och en massa annat smått och gott och skapar en tavla.
Kursledare Britt-Marie Andreasson och Helena Alexandersson (Art by Helena Alexandersson)

Allt material ingår! Pris 695:- 

Tova till din trädgård

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

En heldag med tovning, glädje och inspiration att skapa något fint till din trädgård, balkong eller skogsglänta. Det kan vara en ytterkruka, en ampel, ett murrigt litet murmeldjur med godis i munnen eller klockblommor att hänga i rabatten. Tag med egen enkel lunch, vi bjuder på kaffe o fika. Pris 650:-. Material till ett skapat ting ingår i priset. Hinner du fler alster så tillkommer materialkostnad. Kursledare Maria Rossövik (Boka längre ned på denna sida)

Tovning för dig som har tovat tidigare

Nytt datum kommer!

Sätt upp dig på intresselista genom att skriva i anmälan nedan!

Innehåll: Olika mönster och former

Vi utforskar de olika teknikerna för att kunna skapa form, ihåligt och mönster för våra olika alster. Runda, rutmönstrat, knottriga, puttekulle ihåliga, gjorda på ballonger m.m. Det kan bli skålar, vaser, flaskvärmare/kylare, ytterkrukor, kattgrotta o.s.v. Fika ingår. (Minsta antal 4 pers.)


Växtkon i pil!

Nytt datum kommer för våren 2022

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Gör din egen stora och ståtliga växtkon med pilflätning att pryda rabatten eller krukan med. Christian Erlandsson från bl.a "Jul med Ernst" lär ut hur man gör. Pris 595:- (Boka längre ned på sidan)

4 dagars-kurs i betong "Allt vi kan om betong"

Nytt datum kommer för sommaren 2022

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Här kommer ett riktigt bra erbjudande för dig som vill lära dig (nästan) allt om betong! Vi kommer att frossa i betonggjutning, och lära dig olika tekniker om hur du kan förädla betongen, göra formar och formstöd och arbeta med make make betonglera och lite till! Sju kurser som blir en härlig 4 dagars kurs! Tag med matsäck alla dagar, handskar, hink och slev, oömma kläder, mosaik/porslin (se kursbeskrivning nedan)

De här kurserna ingår:

Grundkurs betonggjutning

Limma mosaik på betong. Ta med porslin eller/och mosaik som man ex. kan köpa på byggvaruhus i lösa kartor (Hornbach bl.a säljer kartvis).

Du får lära dig hur man gör egna latexformar och stödformar till betonggjutning.

Gjut i härliga latexformar som kursledaren har med sig.

Mosaik på betong. Nu har limmet torkat och det är dags att foga mosaiken.

Gör växtstödsknoppar till armeringsjärn med Make make betonglera.

Måla, ärga, rosta betong. Med olika färger och vax mm färgsätter vi betongalster.

Sätt vackra servett-decoupage på betongalster.

Pris 2250:- sammanlagt för 4 dagar! Kursledare Britt-Marie Andreásson och Anna Jakobsson

(Boka längre ned på denna sida)

3-dagars Målarkurs med 4 olika tekniker

Nytt datum kommer för sommaren 2022

Sätt gärna upp dig på intresselista för kommande kurs i bokning längre ned på sidan!

Kursernas innehåll:

Måla med akvarell

En teknik för dig som vill prova på eller som målat tidigare i akvarell. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Måla akryl

En teknik för dig som vill prova på eller som målat tidigare med akryl. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.
Du får två dukar, akrylfärg och under dagen målar du med kursledaren hjälp. Du väljer själv vad du vill måla och lär dig blanda olika färger och nyanser.

Abstrakt modern målning

Du kan välja att måla med denna teknik när vi målar med akryl. Man använder duk, olika färg och andra verktyg som gummispackel, breda penslar,
maskerings ark, sand, vax, mm. Vi går igenom olika tekniker och möjligheter.

Pouring fluid

En mycket spännande målningsteknik, där du kan skapa vackra originella tavlor med hjälp av akrylmedier och akrylfärger. En målning som fångar dig! Varje skapelse blir originell!

Passar både dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål.

Du får två dukar, akrylfärg, pouring och silikon. Du själv väljer färger och nyanser med hjälp av kursledare.

Pris 1900:-/ För alla 3 dagarna. Kursledare Mila Drunecka www.mila-art.se.

3-dagars Sommarkurs i Tovning med en dag vid havet

Nytt datum kommer för sommaren 2022!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Välkommen till en härlig kurs i tovning där vi under tre hela dagar utforskar detta fantastiska material.

Vi kommer att en av dagarna ta med oss materialet till havet och få en heldag med vågskvalp som bakgrund och inspiration.

Denna dag bjuder jag på lunch vid havet, övriga dagar tar du med dig egen lunch.

Material, ett ting om dagen kommer att ingå och man kan köpa till ull därefter.

Dag 1: Vi tovar oss ett eget Sittunderlag

Dag 2: Vi inspireras av havet.

Dag 3: Här föds Sagolika Vidunder

Pris: 1900:-

Kursledare Maria Rossövik (Boka längre ned på sidan)

Gör ditt eget silverarmband (Grundkurs)

Nytt datum kommer!

Sätt gärna upp er på intresselista för kommande datum i anmälan nedan!

Tillverka ditt eget armband av ringar i sterling silver (925).
Kedjan vi kommer göra heter Kungakedja/ Stenebylänk.
Tips på vad som kan behövas, förutom tålamod, är bra glasögon och kanske en bordslampa eventuellt med förstoringsglas om du har, då bra ljus och bra syn är a och o.
Pris: 600:-/ person + material 20:-/gram. (ca vikt på ett armband är 20 gram) Materialet betalas på plats.
Kursledare: Jessica König (JEX design)
(Boka längre ned på sidan)

Fortsättningskurs för de som gått denna kurs tidigare blir onsdag 10/11 kl. 17-21

OBS! Avbokning görs 1 vecka innan kursstart. Vid senare avbokning debiteras avgift om vi ej kunnat fylla platsen! Gäller alla kurser! 

Onlinebokning

Boka plats i tid. Jag bekräftar din bokning via mejl.